Taha Akgül, kariyerini altın madalya ile sonlandıracak

Milli güreşçi Taha Akgül, hayalini kurduğu ikinci olimpiyat şampiyonluğuna ulaşarak kariyerindeki zirveyi taçlandırmak istiyor.

Taha Akgül, kariyerini altın madalya ile sonlandıracak
Yayınlanma:

Milli güreşçi Taha Akgül, hayalini kurduğu ikinci olimpiyat şampiyonluğuna ulaşarak kariyerindeki zirveyi taçlandırmak istiyor. Taha, 10 Avrupa, 3 dünya ve 1 olimpiyat şampiyonluğu gibi büyük başarılara imza atmış bir sporcu olarak, AA muhabiri ile yaptığı açıklamada şampiyonlukların kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını belirtti.

Taha, 10. Avrupa şampiyonluğunu kazandığı Hırvatistan'daki final müsabakasında, ezeli rakibi Gürcü Geno Petriashvili'yi yendiğini hatırlattı. Ancak müsabakada sakatlandığını ve ayağından iki defa ses geldiğini söyledi. Son dakikalarda kilit pozisyonda sakatlanarak korktuğu bir sıkıntı olabileceğini düşündüğünü ancak şükürler olsun ki korktuğu kadar ciddi bir durum olmadığını belirtti.

akgul.jpg

Taha, mindere çıkmadan önce çok ağır antrenmanlar yaptıklarını ve her maça şampiyonluk için çıktıklarını vurgulayarak, bu yüzden maç öncesinde fazlasıyla stres yaşadıklarını ifade etti. Ancak her şampiyonluğun kendisi için ayrı bir hikayesi olduğunu sözlerine ekledi.

Taha, Gürcü rakibi Petriashvili'nin de çok iyi hazırlandığını ve tüm kafilelerin tribünde onların maçını beklediğini söyledi. Ancak 9-4 gibi güzel bir skorla kazandığı altın madalyanın çok önemli olduğunu ve sakatlanmasına rağmen müsabakayı bırakmadığını belirtti. Bacağını da verebileceğini söyleyen Taha, bu fırsatların her zaman gelmediğini ve değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Fizik tedavi sürecini en iyi şekilde atlatmak için elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.