TBF, Basketbol Gençler Ligi’ni tanıttı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) öncülüğünde “Sahne Gençlerin” sloganıyla kurulan Basketbol Gençler Ligi’nin tanıtım toplantısı bugün gerçekleştirildi.

TBF, Basketbol Gençler Ligi’ni tanıttı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun genç Türk basketbolcularının daha fazla süre almaları, inisiyatif kullanma becerilerini geliştirmeleri, oynama alışkanlığı kazanmaları ve yüksek mücadele atmosferinde profesyonel kariyerlerine hazırlanmaları amacıyla kurduğu Basketbol Gençler Ligi’nin tanıtım toplantısı İstanbul’da düzenlendi.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun ev sahipliğinde, bu sabah bir otelde yapılan Basketbol Gençler Ligi toplantısı; TBF ve kulüp yöneticilerinin yanı sıra, antrenörlerin, sporcuların ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Türk basketbolunun geleceğinin gençlerde olduğu inancıyla çıkılan yolda Basketbol Gençler Ligi’ni tanıtmaktan mutluluk duyduğunu belirterek konuşmasına başlayan TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Geleceğimiz için, basketbol gelişim departmanımızı kurduk ve altyapılar ile kol kola çalışan bu departmanımızdan çözüm üretecek projeler çıkardık. Geçtiğimiz Nisan ayında tüm Süper Lig kulüplerimiz ile paylaştığımız, onların yorum ve katkılarını da alarak son haline getirdiğimiz bu yılın en önemli girişimlerinden biri olan Basketbol Gençler Ligi; oyuncu, antrenör, kulüpler ve federasyonumuz başta olmak üzere Türk basketbolunu tüm paydaşlarını büyük bir amaç için bir araya getiriyor” dedi.

“YENİ YILDIZLARI TÜRK BASKETBOLUNA KAZANDIRACAK”

Türkoğlu, “Türk basketbolunun yeni 12 Dev Adamlarını yetiştirmek üzere ortaya koyduğumuz bu projenin Türk spor tarihinin en önemli başlangıçlarından biri olacağına inancım tam. Basketbol Gençler Ligi ile yeni yıldızları bulup Türk basketboluna kazandıracak bizler de onların yükselişini gururla izleyeceğiz. Bu projenin hayata geçmesinde büyük emek ve özveri ortaya koyan değerli çalışma arkadaşlarıma, kulüplerimize ve her aşamada bizden desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve devletimize teşekkür ederim. Basketbol Gençler Liginde mücadele edecek tüm takımlara şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.

ÖMER ONAN: "GENÇLERİN GÖZLERİNDEKİ HEYECANI GÖRMEK BÜYÜK BİR MUTLULUK"

Basketbol Gençler Ligi’nin ayrıntılarını konuklara aktaran TBF CEO’su Ömer Onan, “Basketbol Gençler Ligi’nde mücadele edecek 20 takımın kaptanları bugün bizimle birlikte ve hepsinin gözlerindeki heyecanı görmek büyük bir mutluluk. Onlarla birlikte takımların başantrenörleri, menajerleri de eminim aynı heyecanı paylaşmaktalar. Basketbol Gençler Ligi programının kusursuz bir sistemle başarıya ulaşacağına ve ülkemiz basketbolunda örnek olacak bir neslin kısa zamanda kendini göstereceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

BASKETBOL GENÇLER LİGİ’NİN İLK MAÇI 30 EYLÜL’DE

Basketbol Gençler Ligi adıyla oynanacak olan organizasyonda sezon; 30 Eylül - 01 Ekim tarihlerinde oynanacak 1. hafta maçlarıyla başlayacak. İlk hafta programı şöyle:

30 Eylül

Bursa - Tofaş SS / TOFAŞ Spor Kulübü - Beşiktaş Jimnastik Kulübü

01 Ekim

İstanbul - Ahmet Cömert SS / Anadolu Efes - Darüşşafaka Basketbol

Ankara - TED Ünv. Prof. Rüştü Yüce SS / TED Ankara Kolejliler - Yeşilgiresun Belediyespor

İzmir - Gelişim Koleji SS / Gelişim Koleji - İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü

Gaziantep - Şahinbey SS / Gaziantep Basketbol - Eskişehir Basket

Sakarya - Sakarya SS / Sakarya Büyükşehir Basketbol - Demir İnşaat Büyükçekmece

Ankara - Ankara SS / Türk Telekom - Fenerbahçe Doğuş

Balıkesir - Banvit Kara Ali Acar SS / Banvit - Pınar Karşıyaka

İstanbul - Caferağa SS / Bahçeşehir Koleji - Trabzonspor

Uşak - Uşak Atatürk SS / Uşak Sportif – Galatasaray

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.