Telekom Afyon’u uyuttu

Türk Telekom, ING Basketbol Süper Ligi’nin 17’nci haftasında evinde Afyon Belediyeyi ağırladı.

Telekom Afyon’u uyuttu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Mavi Kaplanlar boştan sona üstün götürdüğü mücadeleyi 92-83 kazanarak evinde üst üste üçüncü galibiyetini aldı. Öte yandan Türk Telekom hafta içinde disiplinsiz davranışları nedeniyle takımla ilişiği kesilen RJ Hunter’in yerine daha önce ülkemizde Sakarya Büyükşehir Belediyespor forması giyen C.J. Harris’ i kadrosuna kattı. Harris Çin Ligi'nde Guangzhou Long-Lions forması giyiyordu. Harris geçen sezon ise Fransa Ligi'nde Pau Orthez formasıyla 16.3 sayı 2.8 ribaund ve 3.2 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti.

İLK ÇEYREKTE 10 FARK

Ligin üst sıralarını hedefleyen ve Türkiye Kupası’nda da iddialı olan Türk Telekom ligin 17’inci haftasında Ankara Spor Salonu’nda Serkan Emlek, Ali Şakacı ve Can Mavisu hakem üçlüsünün yönettiği maçta Meksa Yatırım Afyon Belediyespor’u konuk etti. Seyircisinin de desteğini arkasına alan mavi beyazlılar maça etkili başlayıp kısa sürede farkı açacak sayıları bulmayı başardı. İlk beş dakikalık süre aşıldığında 11-0’lık seri yakalan Türk Telekom, ilk çeyreği 33-23 önde kapattı. Bu çeyrekte pota altında Moustapha Fall’ın sayıları ile etkili olup 10 sayılık farkı yakaladı.

DEVRE TELEKOM’UN

Üstünlüğünü ikinci çeyrekte de sürdüren Türk Telekom sert savunması ile rakibinin kendisine yaklaşmasına izin vermeyip farkı belli aralıkta tutmasını bildi. 16’ncı dakika 42-32 Başkent ekibinin üstünlüğü ile geçildi. Kylie Wiltjer’ın üç sayı çizgisinin dışından, Moustapha Fall’ı pota altında iyi kullanan Türk Telekom, soyunma odasına sekiz sayı farkla 48-40 önde girdi. Bu çeyrekte Meksa Yatırım Afyon Belediyespor Jordan Crawford ile etkili olmasına karşın mavi beyazlılar devreyi önde kapatmasını bildi.

AFYON FARKI KAPATTI

Kadro avantajını iyi kullanan Başkent ekibi Türk Telekom üçüncü çeyrekte de rahat oyununu sürdürdü. Daha çok pota altından sayı üreten Türk Telekom, Moustapha Fall’ın ve Nick Johnson’un sayılarıyla üstünlüğünü korudu. Konuk ekibin Corey Davis’in elinden bulduğu sayılar, farkın kapanmasına yetmedi. Türk Telekom son çeyreğe 67-60 üstünlükle gitti. Bu çeyrekte Afyon farkı kapatmasına karşın ev sahibi mavi beyazlılar pota altını iyi kullanıp rakibin oyuna ortak olmasına izin vermedi.

FALL YILDIZLAŞTI

Son çeyreğe Türk Telekom rahat bir oyunla başladı ve aradaki farkın kapanmasına izin vermedi. Başından sonuna kadar maçı önde götüren mavi beyazlı ekip, final çeyreğinde de rahat bir oyun sergileyerek müsabakadan 92-83 galip ayrıldı. Maçın en skorer ismi Türk Telekom’un Fransız Pivotu Moustapha Fall olurken, ev sahibi ekibin yeni transferi C.J. Harris karşılaşmada ilk kez forma giydi. Bu maçta Türk Telekom adına Nick Johnson 23, Muhammed Baygül 15, Moustapha Fall 26, Kyle Wiltjer 10, Many Harris 1, TJ Campbell 8, Metin Türen 4 sayı ile takımlarının galibiyetinde pay sahibi oldular.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.