Telekom fırsat tepti

Türk Telekom, ING Basketbol Süper Ligi’nin 8’inci haftasında evinde Fenerbahçe Beko’ya 81-82 yenildi. Bu mağlubiyetin ardından Başkent ekibinin altı maçlık galibiyeti serisi sona erdi.

Telekom fırsat tepti
Yayınlanma:
Güncelleme:

İddialı kadrosu ile bu sene hem FİBA Şampiyonlar Ligi’nde hem de ING Basketbol Süper Lig’nde yoluna dolu dizgin devam eden Türk Telekom, ING Basketbol Süper Ligi’nin 8’inci haftasında sahasında Fenerbahçe Beko’ya 81-82 yenildi. Mavi Kaplanların üst üste 6 maçlık galibiyet serisi bu mağlubiyetin ardından sona erdi. Başkent ekibi son iki dakikaya 8 sayı önde girmesine karşın son saniyelerdeki top kayıpları yüzünden yenilmekten kurtulamadı.

İLK ÇEYREK TELEKOM’UN

Türk Telekom ING Basketbol Süper Ligi'nin 8. haftasında sahasında Fenerbahçe Beko’ya 82-81 mağlup oldu. Ankara Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Erşan Kartal, Can Mavisu ve Seher Ayşe Nur Yazıcıoğlu hakem üçlüsü yönetti. Maçın ilk periyodu karşılıklı sayılarla geçilirken 4 dakika geride kalırken 7-5 Türk Telekom üstünlüğü vardı. Fenerbahçe Beko pota altından Dyshawn Pierre ve Brown'un 3 sayılık basketleriyle 7. dakikada ilk kez 9-10 öne geçmeyi başardı. Çeyreğin sonunda Sam Dekker ile pota altından sayılar üreten Başkent ekibi bu periyodu altı sayı farkla 21-15 üstün tamamladı.

FENERBAHÇE İKİNCİ ÇEYREĞE İYİ BAŞLADI

İkinci periyoda Fenerbahçe Beko iyi başladı. Ali Muhammed, Kenan Sipahi ve Ahmet Düverioğlu ile bulduğu sayılarla 13. dakikada skoru eşitleyip durumu 21-21’e getirdi. Oyunda üstünlüğü yeniden ele alan Türk Telekom, Kyle Wiltjer’ın boyalı alandan ürettiği sayılarla 18. dakikada 8 sayılık farka ulaşıp durumu 40-32’ye getirdi. Fenerbahçe Beko bu dakikadan sonra iyi savunma yaparak rakibinin farkı açmasına engel olsa da Türk Telekom devreye 43-36 önde girdi.

BÜYÜK HEYECAN

Üçüncü periyodun ilk bölümünde Fenerbahçe Beko, Lorenzo Brown ile dış atışlardan Jan Vesely de boyalı alandan sayılar üretirken, Türk Telekom ise Michael Eric ile pota altından Kyle Wiltjer ile de dış atışlardan yanıt verdi. Boyalı alandan iyi savunma yapan Fenerbahçe Beko çeyreğin sonuna 54 saniye kala skoru 60-60 eşitledi ve Kenan Sipahi'nin turnike basketiyle de üçüncü çeyreğin bitimine 21 saniye kala 60-62 öne geçmeyi başardı. Fenerbahçe Beko dördüncü periyoda da bu skorla 60-62 üstün tamamladı.

HEYECAN DORUKTA

Dördüncü periyotta büyük çekişme ve heyecan vardı. Türk Telekom 33. dakikada 68-63'lük üstünlük sağladı. Wiltjer ve Eric ile etkili oyununu sürdüren Türk Telekom, maçın son 3 dakikasına da 78-72 önde girdi. Fenerbahçe Beko Jarell Eddie'nin 3 sayı çizgisi dışından attığı basketle 39. dakikada skoru eşitleyip durumu 78-78’e getirdi. Fenerbahçe Beko Lorenzo Brown'un 3 sayılık basketiyle maçın sonuna 25 saniye kala 81-82 öne geçmeyi başardı. Büyük çekişmenin yaşandığı son saniyelerde boş atışları kaçıran Türk Telekom istediği sayıları bulamayınca zorlu maçtan 81-82 yenik ayrılarak ligdeki ikinci yenilgisini aldı.

SALON: Ankara

HAKEMLER: Erşan Kartal, Can Mavisu, Seher Ayşe Nur Yazıcıoğlu

TÜRK TELEKOM: Muhammed Mustafa Baygül 5, Sam Dekker 20, Tyler Ennis Mcintyre 16, Kyle Wiltjer 18, Michael Eric 11, Nich Johnson 5, Gani Erdi Gülaslan, Can Korkmaz 2, Samet Geyik 2, Göktuğ Baş 2

FENERBAHÇE BEKO: Lorenzo Brown 16, Dyshawn Pierre 11, Danilo Barthel 5, Jan Vesely 4, Ali Muhammed 10, Melih Mahmutoğlu 1, Tarık Biberoviç, Kenan Sipahi 10, Jarell Eddie 14, Ahmet Düverioğlu 11

Kaynak:Basın Bülteni

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.