Telekom fırtınası sürüyor

Türk Telekom Basketbol Süper Ligi’nin dördüncü haftasında evinde Arel Üniversitesi Büyükçekmece’yi uzatmalarda 95-89 mağlup ederek dördüncü maçında üçüncü galibiyetini aldı. 

Telekom fırtınası sürüyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türk Telekom Basketbol Süper Ligi’nin dördüncü haftasında evinde Arel Üniversitesi Büyükçekmece’yi uzatmalarda 95-89 mağlup ederek dördüncü maçında üçüncü galibiyetini aldı. 

Başkent temsilcisi Türk Telekom ING Basketbol Süper Ligi’nde dördüncü haftasında Arel Üniversitesi Büyükçekmece’yi ağırladı. Ankara Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Ali Serkan Emlek, Fatih Arslanoğlu ve Orhan Çağrı Hekimoğlu üçlüsü yönetti. Dengeli başlayan ilk çeyreğin hakem molasına Başkent ekibi üstünlüğü ile gidildi. Muhammed Baygül’ün sayılarıyla 17-10’luk üstünlük yakalayan Türk Telekom, ilk periyodu 22-17 önde tamamladı. Bu çeyrekte pota altını iyi kullanan Mavi Kaplanlar dış atışlarda da yüksek yüzde tutturunca çeyreği önde tamamladı.

BÜYÜK ÇEKİŞME VARDI

İkinci çeyrek büyük çekişmeye ve heyecana sahne oldu. Her iki takımda birbirine üstünlük kurmakta zorlandı. İstanbul temsilcisi bu çeyrekte Amerikalı forveti Osidis Eldrige’i etkili kullanan konuk ekip farkı kapattı. Mücadelede 12’nci dakika 26-26 eşitlikle geçilirken, Türk Telekom pota altını konuk ekip ise çizgi dışını etkili kullanırken ilk yarı konuk ekibin 41-40 üstünlüğü ile sona erdi. Bu çeyrekte Arel Üniversitesi Büyükçekmece dış atışlarla skor bulurken Türk Telekom ise daha çok pota altından Amerikalı pivotu Michael Eric ile sayılar bularak rakibin farkı açmasına izin vermedi.

BÜYÜKÇEKMECE FARKI AÇTI

İkinci çeyrekte yakaladığı ivmeyle üçüncü çeyreğe başlayan Arel Üniversitesi Büyükçekmece’yi daha rahat bir oyun ortaya koydu. Üçüncü çeyrekte iki takım da basit top kayıpları yaparak, hücum fırsatlarını harcadı. Çeyreğin büyük bir bölümünde skor hakimiyeti sürekli el değiştirirken, son bölümlerde serbest atışlar üçüncü çeyrek sonucunu 53-58 Arel Üniversitesi Büyükçekmece lehine belirledi. Bu çeyrekte çok basit top kayıpları yapan Türk Telekom oyunda bir türlü istediği ritmi bulamadı ve periyodu rakibinin önde kapatmasına engel olamadı.

MAÇ UZATMAYA GİTTİ

Final periyoduna Türk Telekom, farkı kapatmak için baskılı alan savunması ile başladı. Özellikle Tyler Ennis’in boyalı bölgedeki etkili oyunuyla farkı kapatan Türk Telekom, 38’inci dakikada Michael Eric ile eşitliği sağladı. Son 1 dakikaya 81-79 öne giren başkent ekibi, 44 saniye kala Anderson’un basketine engel olamadı ve maçın normal süresi 81-81 eşitlikle tamamlandı. Uzatma periyotunda maçın sonlarındaki coşkulu oyununu sürdüren Türk Telekom, maçı 95-89 kazandı. Başkent ekibi, bu sonuçla ING Basketbol Süper Ligi’nde çıktığı dördüncü maçında üçüncü galibiyetini aldı.

SALON: Ankara Spor Salonu

HAKEMLER: Ali Serkan Emlek, Fatih Arslanoğlu, Orhan Çağrı Hekimoğlu

TÜRK TELEKOM: Muhammed Mustafa Baygül 14, Dekker 18, Mcintyre 23, Wiltjer 17, Eric 20, Samet Geyik 3, Gani Erdi Gülaslan, Can Korkmaz, Göktuğ Baş

AREL ÜNİ. BÜYÜKÇEKMECE BASKETBOL: Olaseni 6, Anderson 27, Farrell 11, Elridge 18, Mert Celep 7, Ömer Utku Al 8, Oliver 8, Mehmet Fırat Alemdaroğlu 4, Atakan Erdek,

1. Periyot: 22-17, devre: 40-41, 3. Periyot: 53-58, normal süre: 81-81

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.