Telekom galibiyetle başladı

Türk Telekom, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde galibiyetle başladı. Başkent ekibi ilk grup maçında Kyle Wiltjer’in 33 atarak yıldızlaştığı maçta İsrail temsilcisi Hapoel Jerusalem'i 98-94 mağlup etti.

Telekom galibiyetle başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türk Telekom, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde galibiyetle başladı. Başkent ekibi ilk grup maçında Kyle Wiltjer’in 33 atarak yıldızlaştığı maçta İsrail temsilcisi Hapoel Jerusalem'i 98-94 mağlup etti.

BÜYÜK ÇEKİŞME

Mücadelenin ilk çeyreğine Türk Telekom fırtına gibi başladı ve Michael Eric’in10, Kyle Wiltjer’ın 7 sayısıyla 6. dakikayı 17-9 öne geçti. İsrail ekibi Hapoel Jerusalem hızlı hücumlarla bir dakika sonra farkı 3 sayıya indirip durumu 17-14’e getirdi. Michael Eric yeniden pota altında etkili bir oyun ortaya koyarak 12 sayı üretip takımını ayakta tuttu. Jerusalem farkı kapatmasına karşın Türk Telekom ilk çeyreği 25-23 önde tamamladı.

İLK YARI JERUSALEM’İN

İkinci çeyreğe İsrail ekibi Hapoel Jerusalem iyi başladı. Çeyreğin 2. dakikasında Jerusalem eski TOFAŞlı Tarik Phillip'in üçlüğüyle ilk kez 30-28 öne geçti. Telekom 3. dakikada 34-30 geri düşünce molaya gitti. Temsilcimiz sürekli oyuncu değiştirerek baskı uygularken, Jerusalem Tarik Phillip ile skor buldu, 6. dakikada skor 36-36 eşitlendi. Üçlüklere devam eden Jerusalem bir dakika sonra skoru 47-39'a getirip ilk yarıyı 49-46 önde bitirdi.

TELEKOM TOPARLANDI

Üçüncü çeyreğe Türk Telekom baskılı alan savunması ile başladı ve ilk 3 dakika boyunca potasında sayı görmeyip 51-49 öne geçti. Skor 56-51 Telekom lehine iken 4. dakikada Eric üçüncü faulle kenara gitti. Jerusalam, Eric'in yokluğuna boyalı alanı kullanırken, Tyler Ennis Telekom'un skoru önde götürmesini sağladı, Erdi Gülaslan'ın iki üçlüğüyle 9 sayıya 71-62’ye yükseldi. Telekom oniki sayı farkla 32-20'lik skorla son çeyreğe 78-69 önde girdi.

FARK GİDEREK KAPANDI

Dördüncü çeyreğe İsrail ekibi Hapoel Jerusalem 16-2'lık seri ile giriş yaptı ve son 4. dakikada skoru 85-80 lehine çevirince Türk Telekom mola aldı. Michael Eric'in sahaya dönüşü ile savunmada toparlanan temsilcimiz bitime 3 dakika kala 88-87 öne geçti. Bitime 58 saniye kala Kyle Wiltjer şanslı bir pozisyon sonrasında basket bulup durumu 93-89’e taşırken, iki buçuk saniye kala Chris Kramer üçlükle farkı 2 sayıya 96-94 yaptı. 0.9 saniye kala top oyuna sokulmadan yapılan faul sonucu kural gereği sportmenlikdışı faul verildi, Erdi Gülaslan 2/2 ile skoru belirledi.

SAYI DAĞILIMLARI

Türk Telekom’da Tyler Ennis 16 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Micheal Eric 14 sayı, 6 ribaund, Erdi Gülaslan 14 sayı, 3 ribaund, 5 asist, Kyle Wiltjer 33 sayı (4/6 üçlük), 5 ribaund, 4 asistle oynadı. Jerualem'de ise Chris Kramer 18 sayı, Tarik Phillip 12 sayı, TaShawn Thomas 21 sayı, Suleiman Braimoh 18 sayı, Davit Blatt'in oğlu Tamir Blatt 11 asist, 3 sayı, 2 ribaundla öne çıktı.

türk-telekom-kutu-2.png

Burak Gören: Önemli bir galibiyet aldık

FIBA Şampiyonlar Ligi açılış haftasında konuk ettiği güçlü rakibi Hapoel Jerusalem’i 98-94’lük skorla yenen Türk Telekom‘da koç Burak Gören karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Gören, maçta eksik olmalarına rağmen önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Gören, bu ayın başında 8’li finalle tamamlanan 2019-2020 sezonunda FIBA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynadıklarını hatırlatarak, şunları söyledi, “Geçen sezon Ankara basketbolunu çok heyecanlandıran bir tablo yaşattık. Bu maç geçen sezonki hedeflerimizin üstüne koymak için önemliydi. Değişen formatla her maçın önemi farklılaştı. Hapoel çok önemli bir takım. Evimizde mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Sakatlık problemimiz vardı. İki oyuncumuzu oynatamadık. Eric de erken faul problemine girdi. Böyle olunca olağan basketbol akışımızdan uzaklaştık. Çok yeni ve heyecan verici bir takımız. Geçen sene bıraktığımız nokta çok iyiydi. Lig ve Avrupa’da çok iyi başladık. Eksik kadroyla bugün kazanmak çok önemliydi. İlk hedefimiz bu gruptan lider çıkmak. Son 16’dan sonra hedefimizi güncelleyebiliriz” dedi.

BOŞ SALONDA OYNAMAK MOTİVASYONUMUZU KIRIYOR

Bir oyuncularını Kovid-19 nedeniyle oynatamadıklarını aktaran Gören, “Maç öncesi takımımız her şey normal olsaydı 9-10 bin seyirci olacağını söyledim. Türk Telekom’la Ankara basketbolu yükselişe geçti. Salonda seyirci olmasını hepimiz özledik. Boş salonda oynamak motivasyonumuzu kırıyor ama buna karar verici biz değiliz. Ciddi bir sağlık problemiyle karşı karşıyayız, her karara da saygılıyız” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.