Telekom ikide sıfır

Türk Telekom Basketbol Takımı, 7Days EuroCup C Grubu 2. maçında Ankara’da Valencia Basket Takımı’nı ağırladı. Mücadele konuk takımın 72-67'lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

Telekom ikide sıfır
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türk Telekom Basketbol Takımı, 7Days EuroCup C Grubu 2. maçında Ankara’da Valencia Basket Takımı’nı ağırladı. Mücadele konuk takımın 72-67'lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Mavi Kaplanlar böylece ligde oynadığı iki maçını da kaybetmiş oldu.

Türk Telekom 7Days EuroCup C Grubu’nda çıktığı ikinci maçını da kaybederek hayal kırıklığı yarattı. Yeni sezonda Tahincioğlu Basketbol Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi verecek olan Türk Telekom Basketbol Takımı, ULEB (Avrupa Basketbol Ligleri Birliği) tarafından 24 takımın mücadele vereceği EuroCup’a davet edildi. Euroleague’le birlikte Avrupa’nın en büyük basketbol organizasyonundan biri olan EuroCup’a davet edilen Türk Telekom Basketbol Takımı, Ankara’da İspanya ekibi Valencia Basket Takımı’nı ağırladı.

İLK YARIDA TELEKOM

Mücadeleye Türk Telekom ev sahibi olarak etkili ve istekli başladı. Aldığı hücum ribauntları ile bulduğu hızlı sayılar sonrası aradaki farkı açın ev sahibi mayi beyazlılar ilk periyodu 17-10 önde kapatmayı başardı. İkinci periyotta oyun disiplininden kopmayan Türk Telekom, ilk yarıyı da 38-31 önde tamamladı. Bu periyotta Sylven Landesberg ile etkili olan Telekom rakibinin kendisini yakalamasına izin vermeyerek soyunma odasına istediği sonucu alarak gitti.

OYUNDAN DÜŞTÜLER

İkinci yarıya kötü başlayan Telekom 3. periyot sonunda potasında gördüğü hızlı hücum sayılarına engel olamayınca bu çeyrekte 55-49’luk skorla geriye düştü. Son çeyreğe iki takımda istekli başladı. Ev sahibi Türk Telekom aradaki farkı kapatmak için baskılı alan savunması ile başladı. Buna karşın Valencia Basket pota altında iyi savunma yapınca Mavi Kaplanlar kolay sayı bulamadı. Türk Telekom, adeta kıran kırana geçen son 10 dakika sonucunda mücadeleden 72-67 mağlup ayrılarak çıktığı ikinci maçını da kaybetmiş oldu.

LANDESBERG YETMEDİ

Ankara Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Damir Javor, Mehdi Difallah, Uros ve Obrknezevic hakem üçlüsü yönetti. Türk Telekom’da bu maçta Sylven Landesberg 16, Polat Kaya 6, Can Akın, Yunus Sonsırma 3, Ender Arslan 9, Kaya Peker 2, Serhat Çetin 3, Kenny Gabriel 15, Terrance Campbell 13 ve Vladimir Stimac 6 sayı ile oynadılar. Bu oyuncuların mücadelesi galibiyet için yeterli olmadı.

turk-telekom-kutu-1.jpg

Gören: Şampiyon adayıyla oynadık

7Days EuroCup C Grubu 2. maçında Ankara’da İspanya temsilcisi Valencia Basket’e yenilen Türk Telekom’da hayal kırıklığı vardı. Maçın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk Telekom Başantrenörü Burak Göre, “Sahamızdaki ilk EuroCup maçını oynadık. Bu turnuvanın şampiyonluk adaylarından biriyle oynadık. Biz sene başında bu mücadeleye girerken, her kulvarda iddialı ve kazanmanın yolunu arayan, çıktığımız maçlarda pes etmeyen ve sonuna kadar mücadele eden bir hedefle başladık. Maçın ilk yarısını istediğimiz tempoda ve sertlikte oynadık. Valencia Basket İspanya Ligi’nin çok değerli bir takımı. Buna rağmen maçın başından itibaren hücum opsiyonlarını belirli ölçüde tıkadık. Bu bizim adımıza çok önemliydi. Biz yeni kurulan ve gelişmekte olan bir takımız. Bu nedenle ilk yarıdaki oyun tatmin ediciydi. 3. periyot başlangıcındaki hücumlardaki hatalarımız savunmaya patladı. Rakibe ciddi bir referans verdik. Karakterli bir şekilde oyunun içinde kaldık. Oyun akıcılığı ve tempomuzu biraz daha geliştirmemiz lazım. Bu seviyedeki bir maçı kazanmak için 25 dakika yetmiyor. Maçın tamamında iyi olmamız gerekiyor. Mücadele devam ediyor. Bizim için hayat devam ediyor. Buradaki iddiamızı sonuna kadar koruyacağız” ifadelerini kullandı.

turk-telekom-kutu-2.jpg

Ponsarnau: Güçlü bir şekilde bitirdik

Ankara’da ligin ikinci maçında Türk Telekom’un 72-67 yenen Valencia Basket’te büyük sevinç vardı. Maçın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Valencia Basket Başantrenör Jaume Ponsarnau, “Telekom çok güçlü bir mantaliteyle maça başladı. Sahaya çok iyi yayılarak topu çok iyi çevirdiler. Biz ilk yarıda üçlük fazla bulamadık. Telekom’un ilk yarıda maçı kontrol ettiğini söyleyebilirim. Bu yüzden ikinci yarıda biraz daha sert oynamayı planladık ve öyle başladık. Telekom ikinci yarıda topu paylaşamadı. Oyuna iyi başlamadık ama güçlü bir şekilde bitirdik” ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.