Telekom kapıyı araladı

Türk Telekom Basketbol Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında sahasında Beşiktaş Sompo Sigorta’yı 89-78 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Telekom kapıyı araladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Seride iki galibiyet alanın çeyrek finale yükseleceği eşleşmede 2’nci maç, 11 Mart Çarşamba günü İstanbul’da oynanacak.

TÜRK TELEKOM POTA ALTINI İYİ KULLANDI

Ankara Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Aleksandar Glisic (Sırbistan), Sergii Zashchuk (Ukrayna) ve Sasa Marisic (Sırbistan) hakem üçlüsü yönetti. Mücadeleye 8-0’lık seriyle başlayan Türk Telekom daha sonra Beşiktaş Sompo Sigorta’nın etkili savunması ile aradaki farkın kapanmasına engel olamasa da pota altını iyi kullanan Mavi Kaplanlar ilk çeyreği 28-23 önde tamamladı. Bu çeyrekte Beşiktaş karşısında pota altındaki üstünlüğü ile sonuca giden Telekom TJ Campbell’in dış atışlardaki yüzdeli şutları ile çeyreği üstün tamamladı.

DEVRE TELEKOM’UN

İkinci çeyreğe Telekom hızlı başladı ve Muhammed Baygül ile sayılar bularak aradaki farkı korudu. Buna karşın Beşiktaş Sompo Sigorta Burak Can Yıldızlı ve Nemanja Djurisic ile rakibine karşılık verip aradaki farkın açılmasını izin vermedi. Çeyreğin sonuna doğru iki takımda hücumlardan boş dönerken ev sahibi mavi beyazlılar TJ Campbell ile sayılar bularak devreyi 45-42 önde tamamlayarak soyunma odasına gitti.

TJ CAMPBELL YILDIZLAŞTI

Türk Telekom, 3. periyoda boyalı alanlarda Moustapha Fall, dış atışlarda da TJ Campell ile sayılar bularak başlarken, Beşiktaş Sompo Sigorta, İsmet Akpınar ve Toddrick Gotcher ile rakibine karşılık verdi. Çeyreğin sonuna doğru oyunda yeniden üstünlüğünü ve kontrolü ele alan Türk Telekom bu periyodu 67-59 önde tamamladı. Son çeyrekte Türk Telekom oyundaki üstünlüğünü rakibine kaptırmadı. Nick Johnson ile hızlı hücum sayıları bulan Başkent ekibi güçlü rakibini dokuz sayı farkla 89-78 yenerek ikinci maç öncesi seride 1-0 öne geçerek avantajı yakaladı. Bu maçta Türk Telekom adına TJ Campbell 27, Enes Taşkıran, Nick Johnson 16, Kyle Wiltjer 9, Moustapha Fall 17, Muhammed Baygül 8, Şafak Edge 3 ve yeni transfer Kenneth Kadji 9 sayı ile takımlarının galibiyetinde pay sahibi oldular.

turk-telekom-kutu-005.jpg

Gören: Turu geçmek istiyoruz

FIBA Şampiyonlar Ligi ilk maçında evinde Beşiktaş Sompo Sigorta’yı 89-78 yenen Türk Telekom’da büyük sevinç vardı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan mavi beyazlılara Başantrenörü Burak Gören, “Beşiktaş Sompo Sigorta’yı ikinci maçta da yenerek FIBA Şampiyonlar Ligi’nde turu geçmek istediklerini” söyledi. Gören zorlu bir grubu lider tamamladıklarını belirterek, “Bu maçı evde oynama hakkını bu performans sonrası kazandık. Beşiktaş’ı tebrik ediyorum. 7 kişiyle nasıl oynanacağını gösteriyorlar. İşimizi ciddiye alarak oynadık” dedi.

Kaynak:Basın Bülteni

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.