Telekom kazanmayı hatırladı

Türk Telekom, ING Basketbol Süper Ligi’nin 11’inci haftasında evinde karşılaştığı Frutti Extra Bursaspor’u 18 sayı farkla 80-62 mağlup ederek beş maç sonra ligde galibiyetle tanıştı.

Telekom kazanmayı hatırladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bursa temsilcisi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Mavi Kaplanlar rakibini yenerek kötü gidişata son vermiş oldu.

İLK ÇEYREK TELEKOM’UN

Ülkemizi FIBA Basketbol Şampiyonlar Liginde başarıyla temsil eden grubunda ikinci sırada bulunan Türk Telekom, Basketbol Süper Ligi’nin 11’inci haftasında Frutti Extra Bursaspor ile karşılaştı. Ankara Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Mehmet Keseratar, Fatih Arslanoğlu ve Sinem Tetik hakem üçlüsü yönetti. Taraftarının desteğini arkasına alarak ilk çeyreğe başlayan Türk Telekom pota altında Moustapha Fall, dış atışlarda da  Nick Johnson’un ve Kylie Wiltjer’in sayılarıyla son dakikalara 16-6 önde giren Türk Telekom çeyreği 18-9 önde kapattı. Bu çeyrekte pota altını etkili kullanan mavi beyazlılar aldığı hızlı hücum ribauntları sonrası kolay sayılar bularak rakibine üstünlük sağladı.

FARK 10 SAYIYA ÇIKTI

İkinci çeyreğe baskılı alan savunması sonrası Egemen Güven’in pota altından bulduğu sayılarıyla hızlı bir giriş yapan Türk Telekom, 12’nci dakikada farkı 10 sayıya getirip 24-14’lük üstünlük sağladı. Buna karşın konuk ekip Allerik Freeman ile sayı kaydederken, savunmada başarılı bir görüntü çizen Başkent temsilcisi farkın kapanmasına izin vermedi. Periyodun bitimine 56 saniye kala Nick Johnson’un kaydettiği smaç, ilk devre skoru 39-28 Türk Telekom lehine belirlendi. İlk yarıda gerek pota altından gerekse dış atışlarda bulduğu sağılarla uzun zaman sonra arzulu ve istekli bir oyun ortaya koydu.

BURSA FARKI KAPATTI

Üçüncü çeyreğin başında Türk Telekom aradaki 10 sayılık koruyarak başladı. İlerleyen dakikalarla birlikte T.J. Campbell’ın üçlükleri ve Metin Türen’in iki sayılık atışlarda yüksek yüzde yakalamasıyla ritim kazandı. İki takımında çok kaybı yaptığı bu çeyreğin son iki dakikasında Frutti Extra Bursaspor baskılı savunma yaparak farkı 6 sayıya indirip durumu 51-45’e getirdi. Telekom çeyreğin sonunda Kylie Wiltjer’ın 5 sayısıyla çeyreği 56-48 önde kapattı.

FARKI 18’E ÇIKTI

Final periyoduna Türk Telekom etkili başladı. Rakibini hataya zorlayıp iyi savunma yapan mavi beyazlılar Kyle Wiltjer ile bulduğu üç sayılık basketlerle aradaki farkı açmaya başladı. Frutti Extra Bursaspor hücumda basit top kayıpları yapınca oyundan düştü. Bu durumu iyi değerlendiren Başkent ekibi rakibini 18 sayı farkla 80-62 yenerek beş hafta sonra galibiyet yüzü gördü. Maçın Türk Telekom tarafında en skorer ismi Kanadalı Forvet Kylie Wiltjer oldu. Wiltjer 20 sayıyla takımına katkı sağladı.

SAYI DAĞILIMLARI

Türk Telekom adına bu maçta Nick Johnson 10, Muhammed Baygül 13, Metin Türen 4, Moustapha Fall 13, T,J. Campbell 6, R.J. Hunter 8, Akif Egemen Güven 6, Kyle Wiltjer 20 sayı ile takımlarının galibiyetinde pay sahibi oldular. Buna karşın konuk Frutti Extra Bursaspor adına Gabriel Olaseni 11, Allerik Freeman 21, Christopher Jones 9, Perry Jones 16, Tuğberk Gedikli 2, İzzet Türkyılmaz 3 sayı ile oynamalarına karşın takımlarının yenilgisine engel olamadılar. Türk Telekom 12’inci haftada evinde 15 Aralık Pazar günü saat 13.00’te Gaziantep Basketbol ile karşı karşıya gelecek.

Kaynak:Basın Bülteni

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.