Telekom TOFAŞ’ı solladı

Türk Telekom ING Basketbol Ligi’nin 19’uncu haftasında TOFAŞ’ı konuk etti.

Telekom TOFAŞ’ı solladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Büyük çekişmeye sahne olan mücadelede rakibini bir sayıyla 68-67 yenen Mavi Kaplanlar rakibinin üç maçlık galibiyet serisine son verdi. Türk Telekom bu galibiyetin ardından 19 maç sonunda dokuzuncu galibiyetini alıp ligde dokuzuncu sıradaki yerini korudu.

TOFAŞ İYİ BAŞLADI

Haftanın önemli maçına iki takımda agresif savunma yaparak başlayınca ilk dakikalarda sayı bulmakta zorlandılar. Ev sahibi Türk Telekom dış atışlarda düşük isabetle başlarken, ilk 7 dakika 9-3 TOFAŞ üstünlüğü ile geçilirken, ilk çeyrek sonucu 13-7 konuk ekip lehine oldu. Toplam 20 sayının atıldığı ilk çeyrekte özellikle pota altından etkili olan TOFAŞ bu periyodu 6 sayı farkla önde tamamlamayı başardı.

TELEKOM GERİ DÖNDÜ

İkinci çeyreğe bu kez iyi başlayan ev sahibi Türk Telekom oldu. Çeyreğin hemen başında vites yükselten Türk Telekom 6-0’lık seri yaparak, 15’inci dakikada skoru 18-23’e getirdi. Kylie Wiltjer’ın sayılarıyla ritmini bulan başkent ekibi, devreyi bir sayı farkla 30-29 geri kapadı. Bu periyoda iyi başlayan Mavi Kaplanlar baskılı alan savunması ile rakibini pas hatasına zorlayıp aradaki farkı kapatarak öne geçmesini bildi. Moustapha Fall ile pota altından sayılar bulan mavi beyazlılar oyuna dengeyi getirdi.

ÇEKİŞME DEVAM ETTİ

Üçüncü çeyreğe iki takımda sert savunma ile başladı. Bu çeyreğin hemen başında Moustapha Fall’ın turnikesiyle öne geçen Türk Telekom çeyreğin son bölümlerinde hücumda Muhammed Baygül ve Metin Türen’in basketleri ile maçı önde götürdü. Konuk ekibin son saniyelerde bulduğu basket ile final çeyreğine 45-44 TOFAŞ bir sayı farkla üstün girdi. İki takımda bu çeyrekte pota altında kullanmaya çalışırken dış atışlarda yüksek yüzde tutturarak oyunun dengede gitmesini sağladı.

HEYECAN DORUĞA ÇIKTI

Dördüncü çeyrek büyük bir çekişmeye sahne oldu. Her iki takımda kazanmak için ellerinden gelenin en iyisini parkeye yanşattı. Türk Telekom televizyon molasına iki sayı farkla 54-52 önde girdi. Son 10 saniye, 66-62 başkent ekibinin üstünlüğü ile geçilirken, Türk Telekom müsabakadan 68-67 galip ayrıldı. Türk Telekom bu sonuçla ING Basketbol Süper Ligi’ndeki 9’uncu galibiyetini elde etti. Bu maçta Türk Telekom adına Nick Johnson 11, Mustafa Baygül 15, Moustapha Fall 14, Kyle Wiltjer 15, TJ Campbell 6, Metin Türen 4, Şafak Edge, JC Harris 1 ve Akif Egemen Güven 2 sayı ile takımlarının galibiyetinde pay sahibi oldular.

Kaynak:Basın Bülteni

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.