Telekom uzatmada kazandı

Türk Telekom ING Basketbol Süper Ligi'nin 13. haftasında evinde normal süresi 79-79 biten maçta uzatma sonucunda Gaziantep Basketbol'u 88-84 yenerek üst üste üçüncü galibiyetini aldı.

Telekom uzatmada kazandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ev sahibi Mavi Kaplanlar’da RJ Hunter 19 sayı ile takımını galibiyete taşıdı.

İLK ÇEYREK TELEKOM’UN

Ankara Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Erşan Kartal, Can Mavisu ve Serhat Büker hakem ikilisi yönetti. Zorlu mücadelenin ilk 4 dakikası 5-5 eşitlikle geçilirken Türk Telekom, Jonhson ile etkili olduğu ve dış atışlarla sayılar ürettiği ilk periyodu 23-15 önde kapattı. Bu çeyrekte ev sahibi mavi beyazlılar özellikle dış atışlardan bulduğu sayılarla rakibine üstünlük kurarken pot altından da Moustapha Fall ile sayılar üreterek ilk çeyreği üstün tamamladı.

8-0’LIK SERİ GELDİ

İkinci çeyreğe de ev sahibi Türk Telekom iyi başladı. Mavi beyazlılar pota altını iyi savunup rakibine çemberi göstermezken farkı 14’e çıkarıp durumu 33-19’a getirdi. Konuk ekip Gaziantep Basketbol Jelovac ve Crawford ile hızlı hücumlarda sayılar bularak farkı kapatmasına karşın Başkent ekibi soyunma odasına altı sayılık farkla 48-42 üstün gitti. İkinci çeyrekte pota altını adeta domine eden Türk Telekom çeyrek sonuna doğru gevşeyince Gaziantep geri dönüp farkı altı sayıya kadar düşürdü.

GAZİANTEP GERİ DÖNDÜ

Üçüncü çeyrek büyük çekişme heyecana sahne oldu. Konuk Gaziantep Basketbol baskılı alan savunması ile aradaki farkı kapatıp 3. periyodun 4,5 dakikası geride kalırken 51-50 öne geçti. Buna karşın boş atışları iyi değerlendiremeyen Türk Telekom karşısında İvan Buva ve Jason Rich ile etkili olan Gaziantep Basketbol bu çeyreği dört sayı farkla 63-59 önde tamamladı. Bu çeyrekte hızlı hücumlarla sayı bulan konuk ekip aradaki farkı kapatıp öne geçmesini bildi.

BÜYÜK ÇEKİŞME VARDI

Büyük çekişmenin ve heyecanın tavan yaptığı dördüncü çeyrekte iki takımda kazanmak ellerinden gelenin en iyisini yaptı. Son periyoda potasını iyi savunarak başlayan Türk Telekom, Kyle Wiltjer ve Nick Johnson ile bulduğu basketlerle skoru 63-63 eşitledi ve rakibine mola aldırdı. Karşılıklı basketlerin ardından maçın normal süresi 79-79 eşitlikle bitti. Son çeyrekte üst üste boş atışlardan yararlanamayan Türk Telekom maçın uzatmaya gitmesine engel olamadı.

UZATMA NEFES KESTİ

Uzatma bölümünde hızlı hücumlarla basketler üreten Türk Telekom’da Kyle Wiltjer'la zorlanmadan potaya giderek oyundaki üstünlüğü yeniden ele aldı. Hücum ve savunmada daha düşük olan Gaziantep rakibine cevap vermekte zorlandı. Kalan dakikalarda üstünlüğü bırakmayan Telekom karşılaşmadan 88-84 galibiyetle ayrılarak üst üste üçüncü maçını kazandı. Bu maçta Türk Telekom adına Nick Johnson 13, Muhammed Mustafa Baygül 11, Moustapha Fall 11, TJ Campbell 11, Kyle Wiltjer 10, RJ Hunter 19, Şafak Edge 3, Akif Egemen Güven 5, Metin Türen 5 sayı ile takımlarının galibiyetinde pay sahibi oldular.

Kaynak:Basın Bülteni

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.