Telekom yarı finalde

Ankara’da düzenlenen Erkekler Türkiye Kupası’nda heyecan fırtınası başladı

Telekom yarı finalde
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara’da düzenlenen Erkekler Türkiye Kupası’nda heyecan fırtınası başladı. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde ilk yarıyı ilk 8 sırada tamamlayan takımlar, Ankara’nın ev sahipliğinde düzenlenen Erkekler Türkiye Kupası’nı kazanmak için büyük bir mücadele sergileyecek.

FİNAL MAÇI PAZAR

Kupaya son şampiyon Anadolu Efes, son iki üç yılın şampiyonu Fenerbahçe Beko, Bahçeşehir Koleji, Beşiktaş Sompo Japan, Galatasaray Doğa Sigorta, Gaziantep Basketbol, Tofaş ve Türk Telekom takımları katılıyor. Takımlar bir gün arayla maçlarını oynayacak rakiplerini yenen takımlar yarı finale çıkacak final maçı Pazar akşamı oynanacak ve Türkiye Kupası sahibini bulacak. Anadolu Efes ile Gaziantep Basketbol ve Tofaş ile Beşiktaş Sompo Japan yarı finale çıkmak için mücadele edecekler.

İKİ MAÇ OYNANDI

Sekiz takımın katıldığı kupanın ilk gününde iki maç oynandı. Günün ilk maçında kupanın ev sahibi sayılan Türk Telekom ile Galatasaray Doğa Sigorta, Fenerbahçe Beko ile Bahçeşehir Kolej karşı karşıya geldi. Kupanın açılış maçında Türk Telekom, Galatasaray Doğa Sigorta’yı 85-79’luk skorla mağlup ederek ilk yarı finalist oldu. Günün ikinci maçında ise Fenerbahçe Beko de Bahçeşehir Koleji’ni 78-70 yenerek Türk Telekom’un yarı finaldeki rakibi oldu. İki takım arasındaki mücadele

İLK PERİYOT TELEKOM’UN

Zorlu mücadeleye Webster ve Harrison ikilisinin sayılarıyla başlayan Galatasaray Doğa Sigorta, ilk dakikayı 6-0 önde geçti. İlk sayılarını Kenny Gabriel ile bulan Türk Telekom, pota altında da Stimac’ı kullanarak etkili oldu. İlk 5 dakikayı 10-8 üstün geçen Ankara ekibi karşısında hücumları değerlendiren Galatasaray Doğa Sigorta, 8.dakikada Erol Can Çinko’nun üç sayılık basketiyle durumu 21-17’ye getirdi. Mücadelenin ilk periyodu Landesberg’in serbest atış çizgisinden bulduğu sayılar sonrasında 22-22 eşitlikle tamamlandı. İkinci çeyreğin başında iki takımda skorda skor üretmekte zorlandı. Bu bölümde Landesberg ile dört sayı kaydeden Türk Telekom, skoru da 26-22 yaptı.

DEVRE GALATASARAY’IN

İkinci çeyreğe bu kez Galatasaray Doğa Sigorta iyi başladı. İlk sayılarını Ayberk Olmaz ile bulan sarı kırmızılılar, pota altından peş peşe bulduğu sayılarla Türk Telekom’un serisine son verdi. Hücumda iki takımında skor bulmakta zorlandığı bölümde Vladimir Stimac’ın basketiyle Ankara temsilcisi Türk Telekom 32-29’luk skorla üstünlüğünü korudu. Mola alan Sarı Kırmızılılar, aranın ardından Hayes ve Auguste ikilisiyle sayılar kaydetti. Mücadelenin ilk yarısını Galatasaray Doğa Sigorta 41-38 önde kapattı.

TELEKOM FARKI AÇTI

Üçüncü periyotun ilk sayılarını Türk Telekom, Kenny Gabriel ve Vladimir Stimac ikilisiyle buldu. Webster’ın üç sayılık basketiyle Ankara ekibinin serisine son veren sarı kırmızılılar,  Auguste ile de pota altını kullandı. Hakem molasının ardından iki takımda top kayıpları yaparak hücumları değerlendiremedi. Çeğreğin sonuna doğru toparlanan Türk Telekom bu çeyreği 64-57 üstün kapattı.

MAÇIN SONLARI NEFESLERİ KESTİ

Karşılaşmanın final periyotunda Vladimir Stimac’ın sayılarıyla Türk Telekom durumu 67-60’ya getirdi. Nigel Hayes ve Göksenin Köksal’ın basketleriyle skor üreten Galatasaray Doğa Sigorta, 35.dakikada skorda eşitliği yakaladı (69-69). Son bölümleri büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada bitime 30 saniye kala Vladimir Stimac’ın basketiyle Türk Telekom 80-77 öne geçti. Kalan bölümde kontrolü elinden bırakmayan Türk Telekom, maçtan da 85-79 galibiyetle ayrılarak yarı finale adını yazdıran ilk ekip oldu. Ankara Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Emin Moğulkoç, Sinan İşgüder ve Alper Özgök hakem üçlüsü yönetti. Türk Telekom adına bu maçta Landesberg 27, Redding 8, Gabriel 6, Campbell 9, Stimac 21, Kaya Peker 2, Yunus Emre Sonsırma 6, Nusret Yıldırım 2, Fikret Can Akın 1 ve Metin Türen 3 sayı galibiyette pay sahibi oldular.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.