Telekom’a yan bakılmıyor

Türk Telekom ING Basketbol Süper Ligi’nin 7’inci haftasında deplasmanda Frutti Extra’u 108-107 yenerek üst üste altıncı galibiyetini aldı. Kyle Wiltjer attığı 36 sayıyla maçın yıldızı oldu.

Telekom’a yan bakılmıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türk Telekom ING Basketbol Süper Ligi’nin 7’inci haftasında deplasmanda Frutti Extra’u 108-107 yenerek üst üste altıncı galibiyetini aldı. Kyle Wiltjer attığı 36 sayıyla maçın yıldızı oldu.

Kurduğu iddialı kadro ile bu sene hem FİBA Şampiyonlar Ligi’nde hem de ING Basketbol Süper Lig’nde yoluna dolu dizgin devam eden Türk Telekom deplasmanda Frutti Extra Bursaspor’u bir sayı farkla zor olsa da 108-107 mağlup ederek üst üste altıncı galibiyetini aldı. Başkent ekibinin Amerikalı forveti Kyle Wiltjer attığı 36 sayıyla maçın yıldızı oldu.

İLK ÇEYREK EV SAHİBİNİN

Türk Telekom, ING Basketbol Süper Ligi 7’nci hafta mücadelesinde Frutti Extra Bursaspor’a konuk oldu. Baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Mavi Kaplanlar son çeyrekte zorlandığı maçta güçlü rakibini yenmesini bildi. İlk periyodun karşılıklı basketlerle başlarken 6’ncı dakika 13-13’lük eşitlikle geçildi. Çeyreğin sonuna doğru pota altını iyi kullanan ev sahibi ekip, Kadji ve Jones ile sayı bularak ilk çeyreği üç sayı farkla 29-26 önde kapattı.

FARK AÇILMADI

İkinci çeyreğe hücumda etkili başlayan Türk Telekom oldu. İlk periyodun aksine savunmada daha başarılı olan Başkent temsilcisi, 12’nci dakikada 33-31 öne geçti. Daha sonra toparlanan ev sahibi oyuna dengeyi getirdi ve ilk yarıyı bir sayı farkla 54-53 üstün tamamlayarak soyunma odasına gitti. Bu çeyrekte Kyle Wiltjer özellikle üç sayılık atışlarla yüksek yüzde tutturarak takımını ayakta tutan isim oldu.

BÜYÜK ÇEKİŞME

Üçüncü çeyreğe etkili bir performans sergileyerek başlayan Türk Telekom oldu. Başkent ekibi adına Can Korkmaz boyalı alanda sayılar bularak üstünlüğü ele aldı. Buna karşın ev sahibi Bursaspor ise Oğuz Savaş’ın bulduğu sayılarla maça ortak olmak istedi. Alınan molanın ardından 26’ncı dakikada vites yükselten Mavi Kaplanlar son çeyreğe 6 sayılık avantajla 87-81 önde girdi. 

SON NEFESTE TELEKOM

Son çeyrekte Türk Telekom etkili savunma ile başlayıp farkı bir anda çift hanelere çıkarıp durumu 83-94’e getirdi. Son bölümde dirençli bir görüntü çizen Türk Telekom özellikle mçın son saniyelerinde çok zarlandığı maçtan 108-107 galip ayrıldı. Maçın en skorer ismi 36 sayıyla Kyle Wiltjer oldu. Türk Telekom bu sonuçla ING Basketbol Süper Ligi’nde üst üste çıktığı 6’ncı maçından da galip ayrıldı.

SALON: TOFAŞ

HAKEMLER: Zafer Yılmaz, Mehmet Karabilecen, Polat Parlak

FRUTTİ EXTRA BURSASPOR: Munford 31, Birkan Batuk, Ender Arslan 3, Kadji 34, Metin Türen 8, Ömer Can İlyasoğlu 5, Jones 5, Newman 6, Oğuz Savaş 13, Can Maxim Mutaf 2

TÜRK TELEKOM: Nick ohnson 12, Sam Dekker 9, Samet Geyik 2, Tyler Ennis 7, Kyle Wiltjer 36, Muhammed Mustafa Baygül 3, Gani Erdi Gülaslan 10, Can Korkmaz 14, Göktuğ Baş, Michael Eric 15

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.