“TFF yönetiminin bir an önce görevden alınması lazım”

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bazı 2. ve 3. Lig kulüplerine imza vermeleri için para ödediğini iddia ederek, mevcut TFF yönetiminin derhal görevden alınması gerektiğini belirtti.

“TFF yönetiminin bir an önce görevden alınması lazım”
Yayınlanma:

Sarıalioğlu'nun açıklamalarıyla birlikte, İstanbulspor'un başkan yardımcısı Bayram Saral da olağanüstü kongre çağrısıyla toplanan imza sayısının 136 olduğunu duyurdu.

İstanbulspor'un kulüp başkanı ve başkan yardımcısı, Trendyol Süper Lig kulüplerinden birinde gerçekleştirilen basın toplantısında Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yönelik olağanüstü kongre çağrısı ve imza toplama süreci hakkında bilgi verdi. Başkan yardımcısı Bayram Saral, şu ana kadar noter onaylı olarak toplanan imza sayısının 136 olduğunu açıkladı. Saral, imza sayısının yakın zamanda 150-200'e ulaşmasını beklediklerini ifade etti. Saral ayrıca, TFF'nin 18 Temmuz tarihini kritik bir tarih olarak görmeyerek imza sürecine devam ettiğini söyledi.

Saral, birçok kulübün TFF yönetiminin görevden alınması konusunda ortak bir düşünceye sahip olduğunu belirterek, Süper Lig Kulüpler Birliği çatısı altındaki hemen hemen tüm kulüplerin bu yönde birleştiğini ifade etti. Saral, bazı kulüp başkanlarının haklı gerekçelerle imza veremediklerini ancak çoğunluğunun imza sürecine katıldığını belirtti. Saral ayrıca, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi büyük kulüplerin de imza sürecine destek verdiğini söyledi.

İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu, mevcut TFF yönetimini eleştirerek, Türk futbol tarihinde böylesine başarısız bir federasyon görülmediğini savundu. Sarıalioğlu, TFF yönetiminin bir an önce görevden alınması gerektiğini vurguladı ve başkan Mehmet Büyükekşi'yi eleştirdi. Ayrıca, TFF bünyesindeki bazı yönetim kurulu üyelerinin alt liglerdeki kulüplere baskı yaptığı iddialarını da gündeme getirdi.

Başkan Sarıalioğlu'nun açıklamaları, Türk futbolunda uzun süredir devam eden tartışmaların ve huzursuzluğun bir yansıması olarak değerlendirilebilir. Bu gelişmelerin Türk futbolu üzerindeki etkileri ve sonuçları, ilerleyen günlerde daha net bir şekilde görülebilir.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.