“Tosun Paşa” destanı

Gençlerbirliği ile Beşiktaş Süper Lig’in 25. haftasında Ankara Eryaman Stadı’nda karşı karşıya geldi.

“Tosun Paşa” destanı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gençlerbirliği ile Beşiktaş Süper Lig’in 25. haftasında Ankara Eryaman Stadı’nda karşı karşıya geldi. Baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan siyah beyazlılar doksan dakika sonunda sahadan 3-0’lık sonuçla ayrılarak şampiyonluk yarışında haftayı kayıpsız geçti. Mücadelenin ikinci yarısının yoğun kar yağışı altında oynandığı mücadeleden kara kartal Rachid Ghezzal’ın bir ve Cenk Tosun kaydettiği 2 golle üç puanla galip ayrıldı.

CENK GOLLE DÖNDÜ

Ara transfer döneminde İngiltere’nin Everton takımından yeniden eski takımı Beşiktaş’a dönen Cenk Tosun’un attığı iki golle yıldızlaştı. Bu sonucun ardından Beşiktaş 2. sıradaki yerini korurken 51 puanla 25. haftayı tamamladı. Gençlerbirliği ise 20 puanla 19. sırada kaldı. Ligin 26. haftasında Gençlerbirliği, son sırada yer alan Denizlispor deplasmanına çıkarken, gelecek haftayı BAY olarak geçecek Beşiktaş ligin 27. haftasında Denizlispor’u Vodafone Park’ta ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Haftanın önemli maçında bir yandan ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Gençlerbirliği, bir yandan da şampiyonluk yarışında yara almak istemeyen Beşiktaş arasındaki maça İstanbul’un siyah beyazlı ekibi fırtına gibi başladı ve 4’üncü dakikada öne geçti. Bu dakika içinde Valentin Rosier'in pasıyla buluşan Richid Ghezzal, ceza sahasının yaklaşık 10 metre dışından çektiği şutla kaleci Kristoffer Nordfeldt'in bakışları arasında topu doksandan filelere gönderip takımını 0-1 öne geçirdi.

İLK YARIDA TEK GOL

Bu golden ataklarını sıklaştıran Beşiktaş adeta Gençlerbirliği kalesini ablukaya alarak gol pozisyonları bulmaya başladı. Siyah beyazlılar 12’nci dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Atiba Hutchinson orta sahadan aldığı topu Adem Ljajic'e aktardı. Ljajic, yaklaşık 30 metreden kaleye vurdu ancak kaleci Kristoffer Nordfeldt iki hamlede topa sahip oldu. 20'nci dakikada köşe vuruşunda ön direkte Josef arkaya aşırdı. Welinton, bir metreden topu kafa ile boş kale yerine auta attı. İki takımın karşılıklı atakları başka gol getirmeyince Beşiktaş soyunma odasına 1-0 üstün gitti.

İKİNCİ YARININ ANLARI

İkinci yarı yoğun kar yağışı altında başladı. Karla birlikte kabus gibi Gençlerbirliği’nin üstüne çöken Beşiktaş 55'inci dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Adem Ljajic'in getirdiği topta Richid Ghezzal sert vurdu, kaleye gitmekte olan topu Pierre-Yes Polomat kafa ile uzaklaştırdı.  88'inci dakikada Gençlerbirliği beraberlik fırsatından yararlanamadı. Dominic Furman'ın ortasında kale içinde Bogdan Stancu dokunamadı, top kalecide kaldı.

FARK İKİYE ÇIKTI

Mücadelenin son anlarında Beşiktaş golleri peş peşe buldu. 89'uncu dakikada Dorukhan Toköz’ün ara pasıyla buluşan Cenk Tosun ceza sahasına girdikten sonra topu kaleci Kristoffer Nordfeldt’in sağından filelere gönderip durumu 0-2’a getirdi. Mücadelenin son sözünü bir kez daha Cenk Tosun söyledi. 90+4'üncü Gençlerbirliği savunmasının uzaklaştıramadı topu Josef de Souza topuk basıyla Cenk Tosun’la buluşturdu. Cenk altı pas içinden topu köşeden boş kaleye gönderip durumu 0-3’e getirdi ve maç bu skorla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.