Gençlerbirliği'nde transfer şovu: Her seferinde kabuk değişimi!

Devre arasında transferlerine devam eden Gençlerbirliği bir yılda takımı adeta tamamen değiştirdi.

Gençlerbirliği'nde transfer şovu: Her seferinde kabuk değişimi!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Süper Lig’de yaptığı transfer sirkülasyonu ile 1.Lig’e düşen Gençlerbirliği geçmişten ders almadan yoluna devam ediyor. Transfer yasağı alınan dönem haricinde Gençlerbirliği’nde neredeyse her transfer dönemi bir takım gidiyor bir takım geliyor.

2023-24 sezonu devre arasında da birkaç takviye ile başka şeylerin konuşulacağı Gençlerbirliği’nde yine gelenler ve gidenler sirkülasyonu ile kafalar hayli karıştı.

384185.jpg

9 YENİ TRANSFER

Birkaç takviye yapması beklenen ve kilit noktaların da sezon ortası itibariyle belli olduğu Gençlerbirliği’nde yine transfer “şovu” yaşandı. Belli bir kritere dayanmadığı net şekilde belli olan ve farklı farklı mevkilere yapılan transferlerde en şanssızı ise kısa sürede sakatlanan Aosman oldu.

Aias Aosman kısa sürede maça ve skora etki eden performansıyla göz doldururken Eryaman Stadı’nın kötü zemini nedeniyle sakatlanarak sezonu kapattı. Belki de kırmızı karaların en iyi transferi stadyum sorumluları sebebiyle bir süre futbol oynayamayacak.

Öte yandan AIK Solna’dan Durmaz Kardeşler’in transferi ise tartışmalara neden oldu. Geçmişte Gençlerbirliği forması giymesi ve kariyeri Jimmy Durmaz’a bir kredi açsa da kardeşinin hangi şartlar altında ve hangi gerekçelerle alındığı hala sorgulanıyor. Elias Durmaz, İsveç dışındaki ilk deneyimini Gençlerbirliği’nde yaşayacak.

0511aedaf7ab47e6bc3a260ab178b4b2.jpg

Manisa FK’dan alınan Oğuzhan Berber’e bonservis bedeli ödenmezken Türkgücü München ile yapılan anlaşma sonrası bu takımdan da Halit Yılmaz alındı. Halit’in oynadığı lig seviyesi ve buradaki seviye karşılaştırılınca bu transferin de bu sezona etki etmesi zor görünüyor. Gurbetçi Arda Temur da bu kategoride değerlendirilebilir.

Baran Aksaka ise Galatasaray altyapı çıkışlı düşmeme mücadelesi veren Şanlıurfaspor’da dahi süre almakta zorlandı.

Hücum oyuncularından Gaetan Laura, Samsunspor’dan kiralandı. Sakatlığı bulunan ve sakatlığı üzerine spekülasyonlar da bulunan Laura’nın geleceği ise şimdilik belirsiz.

Son olarak Ağustos ayında Estoril takımında forma giyen Lea Siliki de Gençlerbirliği’nde zayıflayan orta sahaya çare olarak alındı.

a05ac89273b642d991c088e347f41e99.jpg

Tüm bu tabloya bakıldığında da hazır oyunculardan uzak transferlerle Gençlerbirliği’ne süre gerekiyor. Bu süre tamamlandığında yarışa halen devam edebilir mi bunu kestirmek güç.

GİDENLER GEÇMİŞ SEZONUN YILDIZLARI

Gençlerbirliği’nde gidenler ise geçen sezon mucizeye yakın bir sonuç elde eden ve takımı ilk yarı itibariyle Play Off potasına sokan önemli isimler oldu.

fd0f5f7a97d84a7d91a544351db6b3f0.jpg

Enes Keskin’in “tuhaf” bir şekilde Iğdır FK’ya hiç uğruna gönderilmesi, Muhammed Himmet Ertürk’ün Play Off rakibi Sakaryaspor’a verilmesi, Uğur Akdemir’in Keçiörengücü’ne transferi ve süre alan oyunculardan Erdal Öztürk’ün Sarıyer’e gidişi gelen ve giden tablosundaki dengeyi de Gençlerbirliği aleyhine net bir şekilde gösteriyor.

osman.webp

YABANCI SINIRI PROBLEMİ

8 oyuncu ile oynanması gereken ligde Gençlerbirliği’nin yabancı sayısı 11’e yükseldi. Sezonu kapatan Sambou Yatabare ve Aias Aosman’ın sözleşmeleri dondurulabilir. Öte yandan bir türlü sakatlıktan tam olarak dönemeyen Tiago Rodrigues de sözleşmesi dondurulabilecek isimlerin arasında yer alıyor. Kayode gitmek istemesine rağmen gidemeyince bu isimin Tiago olması yüksek ihtimal.

SİRKÜLASYON DURMUYOR

2022-23 sezonun ilk haftasında maça çıkan kadrodan ikinci yarıda ilk 11 başlayan tek bir ismin kalmaması eleştirilse de o kadronun başarısı bu soruları bir kenara bıraktırmıştı. 24 transferle devre arasında adeta takımı yenileyen Gençlerbirliği’nde benzer bir tablo yeniden yaşanıyor. Geçtiğimiz sezonun devre arası takıma katılan oyunculardan ve kadrodan sadece 6 oyuncu Gençlerbirliği forması ile kariyerine devam ediyor.

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Gençlerbirliği’nde bu transfer hovardalığının sonu ise geçmiş dönemdeki kötü hatıraları yeniden hatırlatıyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.