Türk Telekom evinde kayıp

Türk Telekom Basketbol Takımı, FIBA Şampiyonlar Ligi play-off turunda K Grubunda Rus ekibi Nizhny Novgorod'a evinde 71-84 yenilerek, bu sezon Avrupa'da sahasında ilk mağlubiyetini yaşadı.

Türk Telekom evinde kayıp
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türk Telekom Basketbol Takımı, FIBA Şampiyonlar Ligi play-off turunda K Grubunda Rus ekibi Nizhny Novgorod'a evinde 71-84 yenilerek, bu sezon Avrupa'da sahasında ilk mağlubiyetini yaşadı. Geçen sezon Sekizli Final oynadığı turnuvaya bu sezon da iyi bir başlangıç yapan Türk Telekom, Ankara Spor Salonu'nda da iyi bir grafik ortaya koyuyordu. İlk turda 6 maçta 5 galibiyet alarak lider olarak play-off turuna yükselen başkent ekibi, Nizhny Novgorod maçına kadar sahasındaki 4 karşılaşmada da rakiplerini yendi.

İLK ÇEYREK NİZHNY’NİN

Ankara Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ilk periyodu çekişmeli başladı. Çeyreğin ilerleyen dakikalarında oyunda üstünlüğü ele alan konuk Rus temsilcisi Nizhny Novgorod bulduğu hızlı hücum sayıla ile ilk periyodu dokuz sayı farkla 26-17 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de yine Rusya temsilcisinin üstünlüğü vardı. Konuk ekip savunmada Türk Telekom’a kolay sayı imkanı vermeyip hızlı hücumlarla ilk yarıyı oniki sayı farkla 47-35 üstün tamamlayarak soyunma odasına gitti.

FARIK AÇILMAYA BAŞLADI

Mücadelenin üçüncü çeyreğinde Rusya temsilcisi Nizhny Novgorod farkı giderek açmaya başladı. Türk Telekom yorulurken konuk ekip aldığı savunma ribauntları sonrası bulduğu hızlı hücum sayıları ile bu çeyreği yirmi sayı farkla 69-49 üstün tamamladı. Dördüncü çeyrek formaliteden öteye gitmedi. Nizhny Novgorod rahat bir oyun ortaya koyarken Türk Telekom’un çabası sonucu değiştirmeyince konuk ekip maçtan 13 sayı farkla 84-71 galip ayrıldı.

NİCK JOHNSN YETERMEDİ

Türk Telekom’un Amerikalı oyun kurucusu Nick Johnson, 14 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Nizhny Novgorod'da ise Kasey Shepherd ve Anton Astapkovich, 19'ar sayıyla mücadele etti. Bu sonuçla Türk Telekom, gruptaki üçüncü karşılaşmasında ikinci yenilgisini yaşadı. Nizhny Novgorod ise ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. Grupta 3. sırada yer alan Türk Telekom, 23 Mart'ta deplasmanda Nizhny Novgorod, 31 Mart'ta sahasında AEK ve 7 Nisan'da dış sahada Strasbourg'la karşılaşacak. Grupta ilk 2 sırayı alan ekipler üst tura yükselecek.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.