Türk Telekom’a dev pivot

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi temsilcilerinden Türk Telekom 2019-2020 sezonu öncesi kadrosunu şekillendiriyor.

Türk Telekom’a dev pivot
Yayınlanma:
Güncelleme:

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi temsilcilerinden Türk Telekom 2019-2020 sezonu öncesi kadrosunu şekillendiriyor. Sezon bitimiyle birlikte TJ Campbell dışındaki bütün yabancı oyuncuları ile yollarını yarına mavi beyazlılar son olarak Lokomotif Kuban takımında forma giyen 2,18 metre boyundaki 27 yaşındaki Pivot Moustapha Fall’ı transfer ederek pota altını güçlendirdi.

İYİ BİR SAVUNMACI

Ülkemizi bu sene FIBA Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek olan Ankara temsilcisi Türk Telekom Spor Kulübü Lokomotif Kuban takımında forma giyen Fransa Milli Takımı oyuncusu Moustapha Fall ile sözleşme imzalayarak bu sezonki ilk yabancı oyuncu transferini gerçekleştirdi. Kariyerine Fransa’nın Poitiers 86 takımında başlayan Fall, sırasıyla Monaco, Antibes Sharks ve Elan Chalon takımlarında forma giydi. Chalon ile FIBA Avrupa Kupası finali oynama başarısı gösteren oyuncu, 2016-2017 sezonunda Fransa Ligi’nde yılın savunmacısı seçildi.  Geçtiğimiz sezon Lokomotif Kuban forması altında başarılı bir sezon geçiren Fall ligde; 14 sayı, 8 ribound 3 asist ortalamasını yakalarken, EuroCup’ta ise 10 maçta 5,6 sayı 2,9 ribound 0,6 asistlik istatistik tutturdu.

TJ CAMPBELL UZATTI

Öte yandan Türk Telekom ligin başarılı oyun kurucularından olan ve iki yıldır Ankara ekibinde forma giyen Amerikalı TJ Campbell ile de sözleşme yeniledi. Özellikle takımın Türkiye 1. Ligi’nden Süper Lig’e yükseldiği yıl sayılarıyla etkili olan ABD’li oyuncu ile 1 yıllık yeni sözleşme imzalandı. Geçtiğimiz sezon Basketbol Süper Ligi’nde 33 maça çıkan tecrübeli oyuncu; 9,15 sayı 2,24 ribound ve 4,39 ortalama ile oynadı. 7Days EuroCup’ta 10 maçta parkede yer alan Campbell, 9.9 sayı, 2,1 ribound, 3,6 asistlik katkı sağladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.