Türk Telekom'a her yer Ankara

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 20. haftasında Konyaspor’un konuğu olan Türk Telekom, karşılaşmadan 84-75 galip ayrıldı.

Türk Telekom'a her yer Ankara
Yayınlanma:

Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin 20’inci haftasının açılış maçında Türk Telekom deplasmanda AYOS Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Selçuklu Belediye Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Kerem Baki, Hüseyin Çelik, Tolga Edis hakem üçlüsü yönetti. Ev sahibi Konyaspor ilk yarısını 22-20 önde kapattığı mücadelenin ilk yarısında da soyunma odasına 15 sayı farkla 48-33 önde gitti. Üçüncü periyodu da 7 sayı farkla 62-55 önde kapatan Konyaspor dördüncü çeyrekte Türk Telekom’un tam saha baskılı alan savunmasına karşı koyamadı ve mücadeledin 75-84 mağlup ayrılmaktan kurtulamadı.

TYRİQUE JONES SAKATLANDI

Başken ekibi son çeyrekteki etkili oyunu ile mücadeleden 9 sayı farkla 84-75 galip ayrıldı. Bu galibiyetin ardından Türk Telekom 17. galibiyetini alıp maç fazlasıyla liderliğe yükselirken, Konyaspor ise 14. yenilgisini alıp maç fazlasıyla 14’üncü sıraya indi. Karşılaşmada maçın bitime 3 dakika 26 saniye kala Başkent ekibinde maçın yıldızı Tyrique Jones bacağından sakatlanıp yerden kalkamadı ve ardından takım arkadaşlarının desteğiyle soyunma odasına gözyaşlarıyla gitti. Jones maçın kalan bölümünde forma giymedi.

İlk çeyreğe fırtına gibi başlayan AYOS Konyaspor aldığı savunma ribauntları sonrası bulduğu hızlı hücumdan bulduğu sayılarla ilk çeyreği 2 sayı farkla 22-20 önde kapattı. İkinci çeyrekte de AYOS Konyaspor üstünlüğü vardı. Ev sahibi ekip değişken adam savunması ile Türk Telekom’u basit top kayıplarına zorladı. Savunmada kolay geçilmeyen Konyaspor ilk yarıyı 15 sayı farkla 48-33 önde kapatarak soyunma odasına gitti.

Üçüncü çeyrek büyük çekişmeye ve heyecanı sahne oldu. Türk Telekom rakibin savunma direncini kırarak oyuna yeniden ortak olmasına karşın AYOS Konyaspor bu periyodu 7 sayı farkla 62-55 üstün tamamladı. Dördüncü çeyrekte Türk Telekom pota altından Tyrique Jones ve Axel Bouteille ile dış atışlarda etkili bir oyun ortaya koyup öne geçti. Maçın sonuna bölümünde üstünlüğü ele geçiren Türk Telekom parkeden 84-75 galip ayrılmasını bildi.

MAÇIN ÖNE ÇIKANLARI

AYOS Konyaspor’da Jarell Eddie 20 sayı, 3 ribaund ile oynarken Gavin Schilling 11 sayı, 4 ribaund, Roko Badzim 10 sayı, 3 ribaund, Alex Perez 8 sayı, 9 asist, Sinan Sağlam da 7 sayı, 9 ribaund ile mücadele etmelerine karşın takımlarının yenilgisine engel olamadılar.

Türk Telekom’da ise sakatlanıp oyundan çıkana kadar Tyrique Jones 20 sayı, 13 ribaund ile maça damgasını vururken Axel Bouteille 16 sayı, 4 ribaund, Rıdvan Öncel 9 sayı, 5 ribaund, Jerian Grant ve Nate Sestina 8 sayıyla maçı tamamlayıp takımlarının galip gelmesinde ön plana çıktılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.