Türk Telekom’a yan bakılmıyor

Türk Telekom, Basketbol 7Days Eurocup B Grubu'nun 15. karşılaşmasında Yunanistan ekibi Promitheas’ı 10 sayı farkla 85-75 mağlup ederek grup liderliği için avantaj yakaladı.

Türk Telekom’a yan bakılmıyor
Yayınlanma:

Türk Telekom, Basketbol 7Days Eurocup B Grubu'nun 15. Haftasında evinde Yunanistan temsilcisi Promitheas’ı 10 sayı farkla 85-75 mağlup etmeyi başardı. Gruptan çıkmayı daha önceden garantileyen Başkent ekibi liderlik yolunda önemli bir avantaj elde etti. Telekom'da Axel Bouteille 21 sayı 7 ribaund, Jerian Grant 19 sayı 6 asist ve Nathan Sestina 18 sayı ile galibiyette etkili rol oynadılar.

TELEKOM İYİ BAŞLADI

Ankara Spor Salonu’nda oynanan mücadelenin ilk sayıları Türk Telekom’dan Michael Eric’in müthiş smacıyla gelirken, Berk Demir’in turnikesi ve hemen ardından Jerian Grant'ın üçlüğüyle 7’nci dakikada 17-4’lük üstünlük yakaladı. Üstünlüğünü çeyrek sonuna kadar sürdüren Mavi Beyazlılar ilk çeyreği 25-17 önde bitirdi.

FARK AÇILMAYA BAŞLADI

İkinci çeyrekte Türk Telekom fırtınası vardı. Tony Taylor’ın üçlüğüyle bu çeyreğe moralli başlayan Türk Telekom 13’üncü dakikada farkı yeniden çift hanelere çıkardı. Sestina’nın etkili oynadığı bölümde hızlı hücumdan kolay sayılar bulan Başkent ekibi soyuna odasına 12 sayı farkla 50-38 önde girdi.

turk-telekom-11.jpg

PROMİTHEAS GERİ DÖNDÜ

Üçüncü çeyreğe Yunanistan temsilcisi Promitheas baskılı alan savunması ile başladı. Çeyreğin başında Kulboka’nın sayılarına engel olamayan Türk Telekom, oyun ritminden düşünce konuk ekip aradaki sayı farkı kapadı. Promitheas 32’nci dakikada maçın başından bu yana ilk kez 56-56 eşitliği sağlarken Telekom dördünü çeyreğe 2 sayı farkla 60-58 üstün girdi.

TONY TAYLOR YILDIZLAŞTI

Final periyodu olan dördüncü çeyreğe Türk Telekom fırtına gibi girdi. Yaptığı savunma ile Promitheas’ı basit top kayıplarına zorlayan Telekom’da Tony Taylor ve Axel Boutielle, farkın yeniden açılmasını sağlarken, Türk Telekom parkeden 10 sayı farkla 85-75 galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla Türk Telekom B Grubundaki 11’inci galibiyetini alırken, liderlik için önemli bir avantaj elde etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.