Türkiye-Hırvatistan maçında kazanan tecrübe

Ermenistan galibiyetiyle EURO 2024 elemelerine başlayan ay yıldızlılar, ilk maçında Galler ile berabere kalan Hırvatistan'a kaybetti.

Türkiye-Hırvatistan maçında kazanan tecrübe
Yayınlanma:

Türkiye, kritik mücadeleden 0-2'lik skorla ayrılarak D Grubu'nda 3. Sıraya geriledi. Bursa’da oynanan karşılaşmayı 37.500 seyirci takip etti.

MAÇTAN NOTLAR

Kırmız beyazlılar UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu üçüncü maçında Bursa’da sahadan 0-2 mağlup ayrıldı. Maçta Hırvatistan, Kovacic’in attığı golle 20. Dakikada öne geçti. Kalemizde gördüğümüz gole kadar iyi oynayan Milli Takımımız, golden sonrada kısa süre oyunun hakimiyetini eline aldı. Bu süreçte golü bulamayan ay yıldızlılar, dakika 45+4’te Kovacic’in golüne engel olamadı ve ilk yarıyı 0-2 geride kapattı.

İkinici yarısına da istekli ve tempolu başladığımız karşılaşmada bir türlü gol pozisyonlarını yakalayamadık. Gol aradığımız dakikalarda kalemizde de pozisyonlar verdik. İkinci yarının sonlarıyla beraber Hırvatistan pas oyunu ile tempoyu ayarlayarak skor üstünlüğünü korumayı bildi. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanan ve ilk yarısını 0-2'lik sonuçla geride bıraktığımız karşılaşmada başka gol olmayınca sahadan yenilgi ile ayrıldık.

Türkiye bu mağlubiyetle grupta ikinci maçlar sonunda 3 puanda kaldı.

Ay yıldızı ekip gruptaki üçüncü maçına 16 Nisan Cuma günü Letonya deplasmanında çıkacak.

KAPTAN HAKAN ÇALHANOĞLU 27. DAKİKADA SAKATLANARAK OYUNDAN ÇIKTI

Maça iyi başlayan ve A Milli Takım’ın kaptanı Hakan 27. Dakikada yaşadığı talihsiz sakatlıkla oyundan çıkmak zorunda kaldı. Hakan’ın oyundan çıkmasının ardından kaptanlık pazıdandı Çağlar Söyüncü’ye geçti. Hakan’ın yerine ise İsmail Yüksek oyuna girdi.

kuntz-001.jpg

STEFAN KUNTZ'UN 16 MAÇLIK KARNESİ

A Milli Futbol Takımı, Teknik Direktör Stefan Kuntz önderliğinde çıktığı 16. Maçını kazandı. Daha önce çıktığı 15 maçta 10 galibiyet ,2 beraberlik 3’te yenilgi alan Stefan Kuntz’un bu mağlubiyetle beraber yenilgi sayısı 4 oldu.

Gruptaki ilk maçta Ermenistan’ı deviren Stefan Kuntz ve öğrencileri bu akşam alınan yenilgiyle beraber 3 puanda kaldı. A Milli takımımız önceki 3 yenilgisini ise Portekiz, Faroe Adaları, İtalya karşılaşmalarında yaşadı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.