U20 Erkek Millilerin hedef birinci klasman

U20 Erkek Milli Hentbol Takımı hazırlıklarını Ankara’da sürdürüyor. Kamp çalışmalarını değerlendiren Başantrenör İsmail Tarakçı, “Hedefimiz güzel hentbol oynamak ve en iyi sonucu almak” dedi.

U20 Erkek Millilerin hedef birinci klasman
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türk hentbolunun gelecekteki yıldızları Ankara’da kamp çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye Hentbol Federasyonu’nun (THF) Balgat’taki Spor Salonu’nda günde çift antrenman yaparak hazırlanan U20 Erkek Milli Takımı’nda hedef A Klasman Grubuna yükselmek.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Bulgaristan’da 2-10 Temmuz 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan EHF Erkekler Avrupa Şampiyonası B Klasmanı maçlarına katılacak olan U20 Erkek Milli Hentbol Takımı, Ankara'daki THF Spor Salonu'nda çalışmalarını sürdürdü. Yoğun tempoda süren antrenmanlarda genç hentbolcular hem kondisyon depoluyor hem de oynayacağı maçlara hazırlanıyor. Büyük çoğunluğu U18 Milli takım oyuncularından oluşan ekibimizde hedef A Klasmana yükselmek. Avusturya, Hollanda, Slovakya ve Gürcistan ile birlikte B Grubu'nda mücadele edecek. Millilerimiz Şampiyona maçları sonunda grubunu lider bitirirse, EHF Avrupa Şampiyonası'nda A Klasmanı'na yükselecek.

TARAKÇI: BÜTÜN HEDEFİMİZ EN İYİ SONUCU ALMAK

Kamp çalışmalarını değerlendiren Başantrenör İsmail Tarakçı, "Kamp dönemi ilk olarak Bursa'da başladı. Lig ve diğer turnuvalardan yorgun gelen oyuncularımız vardı bu kampta. Ankara'daki kampımız daha yoğun geçiyor. Güzel bir çalışma dönemi geçiyor. A Milli Takım ile de burada hazırlık maçları yapıldı. Çocukların form durumu üst düzeyde. Bulgaristan'da düzenlenecek turnuvadaki hedefimiz güzel hentbol oynamak ve en iyi sonucu almak" dedi.

BOZKURT: BÜTÜN ÇOCUKLAR BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİLER

U20 Erkek Milli Takımı Antrenörü Sibel Bozkurt da, "Çok zevkli ve güzel bir kamp dönemi geçiriyoruz. Artı A Milli Takım ile birlikte kamp yapmaları da sporcularımız için çok olumlu oldu. Bulgaristan'da hedefimiz tüm takımlara karşı başarılı olmak. U20 kadromuzun yüzde 70'ini U18 kadromuz oyuncuları oluşturuyor. Onlar için çok çok büyük tecrübe. Şu an motivasyonları çok iyi, oldukça heyecanlılar. İçlerinde 2007 doğumlu sporcularımız da var. Bu çocuklar ülkemizin geleceği, bizim için çok değerliler. Federasyonumuz da bu yaş grubuna ilgi ve destek gösteriyor. Umarım başarılı bir şekilde ülkemizi temsil ederek döneriz" dedi.

SADIK EMRE HERSEKLİOĞLU: HEYECANI VE GURUR YAŞIYORUM

U20 Erkek Milli Takımı Oyuncusu Sadık Emre Herseklioğlu da "Kampımız güzel geçiyor. İlk kez böyle bir kampa girdim. Heyecanı ve gururunu yaşıyorum. Yoğun geçiyor kamp dönemi. Çok çalışacağız ve sonunda başarı istiyoruz" şeklinde konuştu.

TOLGA AŞÇI: TAKIMIMA VE KENDİME GÜVENİYORUM

Milli Hentbolcu Tolga Aşçı ise "15 Haziran'dan beri burada güzel bir kamp geçiriyoruz. Hocalarımız çok güzel antrenman yaptırıyor, günde çift antrenman ile toplamda 30 antrenman yapmış olacağız. 1-10 Temmuz'da Avrupa Şampiyonası 2. klasmanda dört çok zorlu rakiple oynayacağız. Maçlar sonunda birinci klasmana yükselmeyi hedefliyoruz. Takımıma ve kendime güveniyorum. Başaracağımıza inanıyorum" dedi.

A KLASMANINA YÜKSELECEK

EHF Erkekler U20 Avrupa Şampiyonası B Klasman ilk ayak maçlarında Türkiye, Avusturya, Hollanda, Slovakya, Gürcistan ile birlikte B Grubu'nda yer alıyor. A Grubu'nda ise Çek Cumhuriyeti, Letonya, Finlandiya ve Bulgaristan yer alıyor. Şampiyona maçları sonunda gruplarını lider bitiren takımlar EHF Avrupa Şampiyonası'nda A Klasmanı'na yükselecek.

U20 MİLLİ TAKIMI KADROSU

Ahmet Furkan Civan, Eren Alp Mete, Sefa Kocabayır, Arda Köse, Efe Karapınar, Danyel Kaya, Emirhan Aydemir, Doğukan Şirin, Mehmet Tolga Aşçı, Batuhan Caymaz, Sadık Emre Herseklioğlu, Berat Bilal Çebi, Onur Eren Gedikli, Kayra Mete, Eyüp Arda Yıldız, Sertan Can Erdoğan, Ali Eren Şahin, Yiğit Salim Yılmaz, Bayram Kasırga, Efe Şakir Cihan, Mevlüt Kaan Günay, Eren Özekçin.

Kaynak:Basın Bülteni

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.