VakıfBank’tan Fenerbahçe Opet’e final sevinci

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalinde eşleştiği Fenerbahçe Opet'i eleyerek galibiyet kazandı. Adını 9. kez finale yazdırdı.

VakıfBank’tan Fenerbahçe Opet’e final sevinci
Yayınlanma:

Rakibi ile sahasında oynadığı ilk maçı 3-0 kaybeden sarı-siyahlı takım, Burhan Felek Vestel Salonu'nda rövanş maçında adeta zoru başardı. Fenerbahçeli taraftarlar önünde oynanan karşılaşmada üstün bir mücadele ortaya koyan VakıfBank, rakibini 25-22, 25-14 ve 25-22 kazandığı setler sonucunda 3-0 yenerek maçı altın sete götürdü.

Sarı-siyahlı takım, etkili mücadelesini sürdürdüğü altın seti de 15-12 kazanarak finale çıkma başarısı gösterdi. Vakıfbank takımının teknik heyet ve oyuncuları, maç sonunda büyük sevinç yasarken görüntülendi.

Maçtan geriye bu renkli görüntüler kaldı...

Vakıfbank, CEV Şampiyonlar Ligi'nde dokuzuncu kez final oynamaya hak kazandı. Daha önce sekiz kez finale çıkan sarı-siyahlı takım, bu turnuvada beş kez şampiyonluğa ulaşarak büyük bir başarı elde etti. Vakıfbank, 2011, 2013, 2017, 2018 ve 2022 yıllarında CEV Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak, organizasyonun yeni formatının uygulanmaya başlandığı 2001 yılından bu yana en çok şampiyonluk yaşayan takım unvanını elinde bulunduruyor. Sarı-siyahlı takım, daha önce 3 kez de şampiyonluğu finalde kaybetti.

VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali'nde Eczacıbaşı Dynavit ile karşı karşıya gelecek.

Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonda şampiyonunun belirleneceği Süper Final maçı, 20 Mayıs Cumartesi günü İtalya'nın Torino kentinde yapılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.