Zor maçın galibi Halkbank

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde 6. hafta, birbirinden zevkli ve çekişmeli maçlarla başladı. Ankara’da oynanan zorlu mücadelede Halkbank, İzmir ekibi ALTEKMA’yı 3-2 mağlup ederek haftayı galibiyetle kapattı.

Zor maçın galibi Halkbank
Yayınlanma:
Güncelleme:

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde 6. hafta, birbirinden zevkli ve çekişmeli maçlarla başladı. Ankara’da oynanan zorlu mücadelede Halkbank, İzmir ekibi ALTEKMA’yı 3-2 mağlup ederek haftayı galibiyetle kapattı. Bu sonuçtan sonra Halkbank galibiyet sayısını 6. puanını da 16’ya çıkardı.

ALTEKMA İYİ BAŞLADI

TVF Başkent Spor Salonu’nda oynanan 2 sat otuz dakika süren mücadeleyi Koray Yılmazgil ile Tolgacan Dinçer hakem ikilisi yönetti. Büyük çekişmeye sahne olan ilk setin son bölümüne kadar oyunda kopma olmadı. Set sonunda etkili servisler kullanan ALTEKMA 32 dakika süren bu seti 23-25 alarak 0-1 öne geçti. İkinci sette bu kez Halkbank’ın bariz üstünlüğü vardı. Mavi beyazlılar hem savunmada hem de hücumda kusursuza yakın bir performans ortaya koyup 27 dakika süren bu seti 25-17 alarak setlerde 1-1 eşitliği sağladı.

BÜYÜK ÇEKİŞME VARDI

Üçüncü sette de büyük çekişme yaşandı. Setin son bölümünde set sayısını kaçıran Halkbank konuk ALTEKMA’nın etkili servislerine engel olamayınca 43 dakika süren bu seti İzmir temsilcisi 25-27 alarak 1-2 öne geçti. Üçüncü sete Halkbank etkili servisler atarak başladı. Rakibini oyundan düşüren Başkent ekibi 26 dakika süren bu seti 25-16 alarak durumu 2-2’ye getirdi. Tie-break setinde de çekişme ve heyecan tavan yaptı. İki takımda seti kazanmak için büyük mücadele verirken set sonunda daha az hata yapan Halkbank 22 dakika süren bu seti 15-13 zorlu maçtan 3-2 galip ayrılmasını bildi.

Hernandez: Zor bir maç oldu
Halkbank’ta, uzun süren sakatlığının ardından sahalara yeniden dönen ve 25 sayılık katkı yapan Fernando Hernandez, zor bir maç oynadıklarını ama kenetlenerek iki puana ulaştıklarını söyledi. Uzun bir aradan sonra takımı ile birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını da anlatan tecrübeli oyuncu, “Lig kaliteli takımlardan kurulu ve her puan için maksimum mücadele gerekiyor. Bugün de öyle oldu. Sonunda galibiyete ulaştığımız ve zirvede kalmaya devam ettiğimiz için mutluyuz” dedi.
 

SALON: TVF Başkent

Hakemler: Koray Yılmazgil, Tolgacan Dinçer

HALKBANK: Selçuk Keskin, Nicolas Bruno, Graham Vigrass, Fernando Hernandez, Yiğit Gülmezoğlu, Mustafa Koç (Volkan Döne, Caner Ergül, Aslan Ekşi, Efe Bayram, Oğuzhan Karasu)

ALTEKMA: Maksim Buculjevic, Hugo Hamacher, Yunus Emre Tayaz, Jose Luan Weber, Cafer Kirkit, Ertuğrul Gazi Metin (Mehmet Özbek, Hüseyin Şahin, Altay Demirci, Khani Garkoroudi, Halil Dolaşık)

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.