Orhun Yıldız

Orhun Yıldız

Sporu siyasete alet etmeyin!

Sporu siyasete alet etmeyin!

Ankara’nın Süper Lig’deki tek takımı ulu çınar MKE Ankaragücü düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul’unu yoğun katılımla gerçekleştirdi. Listeye tek aday olarak giren Faruk Koca yeniden Başkan seçilerek, Ankaragücü’nün Süper Lig yolunda başarılara koşması için var gücüyle çalışacak.

ATO Congresium’da gerçekleşen kongreye spor, siyaset, iş dünyasından yoğun katılım olurken, bazı aksilikler de olmadı değil.

Köşe yazımın başlığını “Sporu siyaseti alet etmeyin” şekilde bir başlık attım. İşte aksilik dediğim konu tamda bundan ibaret…

MKE Ankaragücü kongresinde bazı iddialar ortaya atıldı. Sehven veya isteyerek her nasıl olduysa orasını öğrenme şansım olmadıysa da; Atılan iddia tüm parti siyasetçilerinin katıldığı kongrede, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın isminin okunmadığı ve okunduğu zamanda yanlış okunduğuydu. Hal böyle olunca da Başkan Özcan kızıp toplantı salonunu terk etmesiydi.

Şimdi gelelim konumuza; MKE Ankaragücü köklü bir spor kulübü. Adı üstünde “SPOR KULÜBÜ” bir siyasi parti organı yada mensubu değil. Ayrıcı böyle köklü bir kulübün her siyasi partiye eşit oranda yaklaşıp gerekli çıkarlarını korumakla yükümlü bir spor kulübü.

Orada anons yapan vatandaş her kimse bunu bilerek yaptığını kesinlikle düşünmüyorum; ki düşünsem Başkan Hakan Han Özcan’a ve AK Parti’ye büyük saygısızlık ve ayıp yaptığını düşünürüm…

Olayla ilgili videoyu izlediğimde de anons yapan vatandaş zaten diyor “ Sayın başkanın ismi kağıtta yok” diyor ama sonrasında da ismini okuduğunda Hakan Ali Özcan olarak okuyor.

Şimdi işin sıkıntılı kısmı burası; Neden mi? Sen Ankaragüçlü bir vatandaş olarak AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın ismini nasıl bilmezsin? Hadi bilmiyorsun kağıda yazan arkadaşta mı? bilmiyor.

Neyse hal böyle olunca ismini de yanlış telaffuz edildiğini duyan Başkan kongreden gergin bir şekilde ayrılıyor. Daha sonra başkan sosyal medya hesabından birkaç mesaj  yayınlayarak sitemini dile getiriyor.

Şimdi asıl yapılması gereken Başkan Faruk Koca’da. Yeni seçilmişsin güzelce yönetimini topla kapısını çal Başkan Özcan’ın ve gönlünü al. Sporda küslük olmaz. Başkan Özcan’ın da yapılacak bir nezaket ziyaretine hayır diyeceğini düşünmüyorum zaten, böylece buzlarda, gönül kırgınlıkları da erimiş olur.

Ve buradan tüm Ankaralılara sesleniyorum. Lütfen sporla siyaseti karıştırmayın. Spor kendi gönül yerimizde, siyasette düşüncelerimizde kalsın. İki farklı yerde kalan bu duygularımızı karıştırmayalım sizden ricam bu olur.  Bu arada Başkan Koca’nın Başkanlığını tekrar tebrik eder Ankaragücü’ne hayırlar getirmesini dilerim….

 yapılan seçimde yeniden başkan Faruk Koca seçildi.

Ankara’da ATO Congresium’da gerçekleşen MKE Ankaragücü Olağanüstü Genel Kurul’da, Faruk Koca tek aday olarak seçime gitti. Asker Çatak’ın divan kurulu başkanlığını yaptığı Olağanüstü Genel Kurul’da faaliyet ve denetim raporları ibra edildi. Kısa süre önce çıkan spor yasası ile kulübün tüzüğünde değişime gidildi.

Olağanüstü Genel Kurul’da tek aday olarak seçime giren Koca ise 505 delegenin 504’ünün oyunu alarak tekrardan başkanlığa seçildi. Koca’nın yönetim listesinde ise şu isimler yer aldı:

Zeynep Karamancı, Berna Erbilgin Gündoğdu, Gülsen Yılmaz, Cantürk Alagöz, İsmail Mert Fırat, Yüksel Duman, Levent Onuk, Erkan Aytekin, Durali Akpınar, Cengiz Kaya, Murat Bayramoğlu, Yusuf Buğra Tanık, Mehmet Şahin, Birol Tekin, Harun Oğraş, Hüseyin Aytekin, Cengiz Gökay, Gökalp Büyükbektaş, Ertan Aydın, Mert Kızılırmak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhun Yıldız Arşivi