Dursun Erkılıç

Dursun Erkılıç

STK gerçeği

STK gerçeği

Türkiye bir ‘sivil toplum fakiri’ ama bu fukaralığın içinde eksikleri gidermek için çalışan STK’lerin varlığı da bir gerçek. Koronavirüs belasına rağmen, alınan önlemlerle gerçekleştirilen bazı etkinlikler, hayatın virüse inat devam ettiğinin bir kanıtı.

Son dönemde bu tür faaliyetlere örnek olarak Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen “Anadolu Tarihi ve Kültür Değerlerini Anlama Çalıştayı” ile Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Ankara Şubesince verilen “Yöresine Değer Katan Önder Kadın” ödülü gösterilebilir. Bu etkinlik ve ödüller hem insanları hayatın içinde tutuyor hem de iltifata tabi maharetlerin takdirine vesile oluyor.

 

DEĞER KATAN KADIN…

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, mazisi derinlere dayanan ve önemli hizmetlere imza atmış bir suvul toplum kuruluşu. Derneğin Ankara Şubesi de bu çerçevede aktif. Son olarak, “Yöresine Değer Katan Önder Kadın” ödülü, Atatürk Kültür Merkezi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu ve Koro Binaları Mimarı Sayın Semra Uygur a takdim edildi. Ödül, TÜKD Ankara Şubesi Başkanı Handan Çankaya ve Şube Genel Sekreteri Derya İnal tarafından Semra Uygur’a verilirken, törene zoom üzerinden Genel Başkan Matematik Y. Müh. Hülya Yüksel, genel merkez yönetim kurulu üyeleri, şubelerin başkan ve üyeleri ile Ankara Şubesinin üyeleri, burs bağışçıları ve bursiyerler de katıldı.

 

KSMD’NİN ÇALIŞTAYI

Türkiye ve Ankara dendiğinde yüreği başka türlü çarpanlar, yakaladıkları her fırsatı en verimli şekilde değerlendirmeye çalışıyor.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün katkılarıyla Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından ikincisi düzenlenen “Anadolu Tarihi ve Kültür Değerlerini Anlama Çalıştayı” da böylesine güzelliklere vesile oldu.

Çalıştayın verimliliği katılımcılar ve konuşmacılardan belli. ATO’daki etkinlikte Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, eski MHP Ankara Milletvekili ve Ankara Kalesi Çalışmaları Sözcüsü Şevket Bülend Yahnici, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş ile Başkent Ankara Meclisi Başkan Yardımcısı Sanem Arıkan bilgilerini, deneyimlerini paylaştı.

 

İBRAHİM GÖKDEMİR

Çalıştayın açılışında konuşan KSMD Başkanı İbrahim Gökdemir, çok önemli bir projeyi kamuoyu ile paylaştı. Buna göre, 81 ilden gelecek kültür sanat muhabirlerine ve yazarlara Başkent Ankara her yönüyle tanıtılacak.

Başkentin tarihi bilinmeden Anadolu tarihini anlamanın mümkün olmadığını hatırlatan Gökdemir, destek veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve ATO Başkanı Gürsel Baran’a da teşekkür etti.

 

ARİFE POLAT DÜZGÜN

Çalıştayda konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Arife Polat Düzgün ise Türkiye ve Ankara adına yapılan hizmetleri anlattı.

Ankara’ya kültür, sanat, turizm alanlarında yapılanları ve gerçekleştirilen restorasyonlara dikkat çeken Düzgün, Başkentin kültür değerlerinin korunmasına çalışıldığını ve Ankara Müzesi’ndeki eser sayısının arttığını ifade etti.

Arife Polat Düzgün, yurt dışına kaçırılmış tarihi, kültürel eserlerin ait olduğu Anadolu topraklarına döndürüldüğünü de hatırlattı.

 

BU TÜR FAALİYETLER ARTMALI

Biz sadece iki örnek verdik ama elbette bunlar dışında da birçok etkinliğe imza atan STK’ler bulunuyor. Dileğimiz hem STK sayısının arması hem de bu tür organizasyon sayısının koronavirüs kurallarına uygun biçimde artması.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursun Erkılıç Arşivi