Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Tadından yenmiyor

Tadından yenmiyor

Yaptığı hizmet ve projelerle Ankaralıların gönlünde taht kuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’daki tabuları yıkmaya bir bir devam ediyor.

Bundan iki dönem önceki Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başlatmış olduğu kömür yardımına yenilik getiren Başkan Yavaş “Artık Ankara’da kapı kapı kömür dağıtma devri” bitti diyerek; Yardıma muhtaç vatandaşların kömür ihtiyaçlarını “Başkent Kart” ile evlerine kadar götürüyor. Başkan Yavaş, 28 bin 609 ihtiyaç sahibi ailenin Başkent Kartlarına kömür alımına özel 2 bin 150'şer TL’den toplamda 61 milyon 509 bin 350 TL yatırıldığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Kapı kapı kömür dağıtma devri Ankara’da sona erdi” diyerek ihtiyaç sahibi aileleri sevindiren bir haber paylaştı. 28 bin 609 ihtiyaç sahibi ailenin Başkent Kartlarına kömür alımına özel 2 bin 150’şer TL‘den toplamda 61 milyon 509 bin 350 TL yatırıldığını açıklayan Yavaş, “Bir elin verdiğini diğer el görmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Başkan Yavaş kömür hizmetinin ardından başladığı bir yeni proje ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Başkan Yavaş öncülüğünde Ankara Büyükşehir Belediyesi, barınma sorunu yaşayan öğrenciler için yeni bir hizmet devreye aldı. Duyuruyu yapan Mansur Yavaş, evini kiraya vermek isteyen vatandaşlar ile öğrencileri buluşturan portalın hizmete başladığını belirtti. Yavaş, gelişmeyi sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile duyurdu. Yavaş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

* Ankara’da öğrencilik bir başkadır. Gençlerimizin üniversite hayatını tüm güzellikleriyle yaşaması için çalışıyoruz.

* http://ogrencievi.ankara.bel.tr üzerinden evini kiraya vermek isteyen vatandaşlarımız ile öğrencilerimizi doğrudan buluşturuyoruz. Başkent hepimizin yuvası” ifadelerini kullandı.

Sözün özü odur ki Başkan Mansur Yavaş Ankaralılar için çalışıyor, çabalıyor, üretiyor ve yenilik getiriyor. Hal böyle olunca da halk dilinde bir tabir vardır “TADINDAN YENMİYOR” diye. İşte durumda tam böyle. Tebrikler Başkan Yavaş, tebrikler Ankara Büyükşehir Belediyesi...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi