Tarımsal ilaçlamada yeni dönem başlıyor: ''Helikopterli dönem''

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal verimliliği artırmak, kaynakların etkin ve sürdürülebilir kullanımını sağlamak, yabancı ot, hastalık ve bitki zararlılarıyla mücadele etmek amacıyla 'Tarkopter' adlı tarımsal ilaçlama helikopterini üretmektedir.

Tarımsal ilaçlamada yeni dönem başlıyor: ''Helikopterli dönem''
Yayınlanma:

Havadan ilaçlama yöntemi, insansız hava araçları kullanılarak gerçekleştirilmekte ve doğru yöntem ve dozda ilaç uygulanmadığı takdirde çevre, insan ve hayvan sağlığı ile doğal denge üzerinde olumsuz etkiler yaratabilmektedir. Bu sebeple birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de havadan ilaçlama yasaklanmıştır. Bununla birlikte tarımda ilaçlama ihtiyacı devam ettiği için döner kanatlı insansız ilaçlama platformları bu boşluğu doldurmaya başlamıştır.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Toprak ve Su Kaynakları Araştırmaları Daire Başkanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında, tarımsal verimliliği artırmak, kaynakları etkin ve sürdürülebilir şekilde kullanmak, yabancı ot, hastalık ve bitki zararlılarıyla mücadele yönetimi oluşturmak amacıyla ''Tarkopter'' adlı tarımsal ilaçlama helikopteri üretimi hedeflenmektedir.

Tarkopter, 32 litre kapasiteye ve 45 dakika uçuş süresine sahip küçük ölçekli bir tarımsal ilaçlama helikopteri olarak tasarlanmaktadır. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım sektöründe kullanılmak üzere akıllı uçuş sistemlerine sahip çeşitli teknolojik ürünler geliştirerek çiftçilere ve üreticilere destek olmaktadır.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.