TEB ile SGK arasındaki ilaç krizi sona erdi

SGK ile TEB arasında yürütülen ilaç alım protokolünde, Başbakan Davutoğlu'nun kamu adına rakamı...

TEB ile SGK arasındaki ilaç krizi sona erdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında yürütülen ilaç alım protokolü görüşmelerinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun girişimiyle kamu ile eczacılar arasında mutabakata varıldığı belirtildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre; Başbakan Davutoğlu, Türkiye Eczacılar Birliği yönetimini Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun da bulunduğu kabulde, Davutoğlu'nun kamu adına rakamı revize etmesi üzerine kamu ile eczacılar arasında bir mutabakata varıldı.

'REÇETE HİZMET BEDELİNDE KİSMİ ARTIŞ YAPILDI'

Bakan Soylu, SGK ile TEB arasında süren ilaç alım protokolüne ilişkin, SGK Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenlendi. 

Soylu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında devam eden ilaç alım protokolünde, mutabakata varıldığını belirterek "Epey bir müzakere sürecinden sonra Sayın Başbakanımızın huzurunda bir noktaya varabildiğimizi burada ifade etmek istiyorum" dedi.

Bakan Soylu, yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 24 bin 410 sözleşmeli eczane bulunduğunu ve burada 72 bin 676 kişinin çalıştığını söyledi. Soylu, "Bu eczanelerde, Suriyeli kardeşlerimize sağladığımız reçeteler haricinde 335 milyon reçete üzerinden hizmet sunuyoruz. Buradan hizmet alan kişi sayısının da 62 milyon olduğunu ifade etmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, reçete hizmet bedellerinde kısmi bir artış yaparak bir dengeleme yapmaya çalışıldığını dile getirdi. Soylu, “Protokolün, 2+2 yani toplam 4 yıl ve ikinci yılında tekrar değerlendirmek kaydıyla; ayrıca 2, 3 ve 4. yıl da enflasyon farkını da koymak suretiyle taraflarca Sayın Başbakanımızın da talimatları doğrultusunda akdetmiş bulunuyoruz” dedi. AA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.