Eyüp Kara

Eyüp Kara

Teknik direktör kıyımı hız kesmedi

Teknik direktör kıyımı hız kesmedi

Süper Lig’de ilk 8 hafta geride kalırken teknik direktör değiştirmeyen takım sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Ne acıdır ki başarısızlığın faturasını teknik adamlara kesmeye devam ediyoruz.

Süper Lig'de 8 hafta geride kalırken şimdiye kadar 8 kulüp teknik direktör değişikliğine gitti. Bu hafta alınan sonuçların ardından; Medipol Başakşehir Aykut Kocaman ile Öznur Kablo Yeni Malatyaspor İrfan Buz ile Fraport TAV Antalyaspor’da Teknik Direktör Ersun Yanal yollarını resmen ayırdı.

FATURA TEKNİK ADAMA ÇIKIYOR

Avrupa takımlarına bakıyoruz bir teknik adamlar yıllarca çalışıyor. Başarıda veya başarısızlıkta ilk faturayı kesinlikle teknik direktörlerine kesmiyorlar. Ama bizde takım yenildi mi suçlu teknik adam.

Üst üste iki maç kaybet yine suçlu teknik adım. Bu suçun içinde kulüp yönetiminin ve futbolcuların hiçbir suçu yok. Onlar en masumu ne yazık ki? Teknik adama sormadan transfer yap, kalitesiz oyuncuları dünyanın parasını vererek transfer sonra takım başarısız olunca suçlu teknik adam öyle mi?

İŞTE GİDEN 9 TEKNİK ADAM

Sezon başından bu yana geride kalan 8 haftada teknik direktör değişikliğine giden kulüplerimiz; Kasımpaşa, Kayserispor, Adana Demirspor, Aytemiz Alanyaspor, Göztepe, Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ve Fraport TAV Antalyaspor’da oldu.

11 TAKIM DEVAM EDİYOR

Öte yandan sezon başından bu yana; Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş, Galatasaray, Vavacars Fatih Karagümrük, Atakaş Hatayspor, Gaziantep FK, İttifak Holding Konyaspor, Giresunspor, Demir Grup Sivasspor ve Altay, Süper Lig'e başladıkları teknik direktörlerle yola devam ediyor.

Ama bu gidişle teknik adam kıyımı devam edecek gibi görünüyor. Takımın başına getirilen teknik direktör üst üste iki maç kaybedince koltuğu sallanıyor ve hemen yerine birisini iki dakika geçmeden buluyorlar.

Üstelik yerine getirdikleri teknik direktör daha iki veya bilemedin üç hafta önce başka bir takımdan gönderiliyor. Ne garip, ne çelişkili bir ülkede yaşıyoruz inanılır gibi değil.

Biz sabır ve tahammül göstermediğimiz sürece ne Avrupa’da başarılı oluruz ne de futbolumuz bir arpa boyu yol alır…

Sağlıklı günler diliyorum sevgili okuycular…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi