İdrardan elektrik üretildi

Bilim insanları idrarı dönüştürerek elektrik üretebilen bir teknoloji geliştirmeyi başardı

İdrardan elektrik üretildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

İngiltere’de araştırmacılar idrardan elektrik ürettiler.

Bristol Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi idrarı oksijensiz ortamda yaşayabilen bakterilerin bulunduğu bir yakıt hücresine koyup bir süre sonra elektriğe dönüştürmeyi başardıklarını açıkladı.

Üretilen elektrik enerjisinin direkt olarak pillere depolanabileceği ya da telefon gibi elektrikle çalışan cihazlara aktarılabileceği belirtildi.

Projenin henüz geliştirilme aşamasında olduğunu belirten araştırmacılar, idrardan elektrik üretiminin gelecek vadettiğini söyledi.



Araştırmanın başarıya ulaşması durumunda ucuz ve doğa dostu bir elektrik teknolojisinin, bütün dünyada kullanılabileceği ifade edildi.

Bristol Üniversitesi’nden Profesör Ioannis Ieropulos “Ürettiğimiz “Mikrobiyal Yakıt Hücreleri” teknolojisinde, teknik olarak havasız ortamda yaşayabilen bakterileri idrarla besliyoruz. Bu bakterilerin idrarı tüketip elektron üretmesini bekliyoruz” dedi.

Prof Ieropulos, bakterilerin ürettiği elektronların elektrottan geçirilerek elektriğe dönüştürüldüğünü ekledi.

Araştırma ekibinden Dr. Mirella Di Lorenzo, “Bu teknoloji dünyada maddi durumu yeterli olmayan insanlara ya da elektrik altyapıları gelişmemiş bölgelere düşük maliyetle elektrik götürebilir” şeklinde konuştu.

NTV

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.