iOS 10 yeni emoji karakterleriyle gelecek!

Çoğu yeni akıllı telefon duyuruldu ve artık iOS ile Android sürümlerinin yeni versiyonları gündeme...

iOS 10 yeni emoji karakterleriyle gelecek!
Yayınlanma:
Güncelleme:

 

iOS 10’da hangi özellikler olacak?

Henüz WWDC 2016’nın hangi tarihler arasında düzenleneceği belli değil. Ancak tahminler 13-17 Haziran arasını işaret ediyor. iOS 10 ile OS X 10.12’nin özellikleri ve geliştirici sürümleri bu dönemde dağıtılacak.

 

iOS 10 ile ilgili en çok dikkat çeken detaylardan birisi yeni emoji ifadeleri. Geçtiğimiz yıl duyurulan iOS 9’dan sonra Apple tarafı çok sayıda yeni emoji karakterine kavuşmuştu. Bu yıl iOS 10 ile birlikte yine çok sayıda emoji karakteri bekleniyor. Unicode 9 destekli beklenen karakterlerden bazılarını aşağıda görebilirsiniz. Toplamda 74 yeni karakterin geleceği tahmin ediliyor.

 

Beklenen özelliklerden bir diğeri Fotoğraflar uygulaması içerisinde. İddialar doğruysa artık iPhone ile çekilen fotoğrafların EXIF bilgileri, Fotoğraflar uygulaması içerisinden görüntülenip düzenlenebilecek. Mac tarafında iPhoto yazılımında sunulan yüz tanıma özelliğinin, Fotoğraflar uygulamasına gelmesi bekleniyor.

 

Son olarak ise varsayılan uygulamaları silme veya gizleme özelliğinin gelmesi bekleniyor. Örneğin telefonunuzdaki “Borsa” uygulamasını kullanmıyorsanız, cihazdan kaldırmak mümkün olacak. Uygulama gizleme özelliğinin üçüncü parti uygulamalara da gelmesi bekleniyor.

 

ios-10-emoji

 

HTC 10 resmi olarak duyuruldu!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.