WhatsApp kullananların yazışma gizliliği tehlikede

WhatsApp yazışmaları gizliliğini kaybediyor. Hackerlar tüm yazışmaları ele geçiriyor

WhatsApp kullananların yazışma gizliliği tehlikede
Yayınlanma:
Güncelleme:

WhatsApp`ı hacklemek söylendiği gibi zor mu? İyi bir hacker WhatsApp ve diğer mesajlara ne kadar sürede girer?

WhatsApp mesajları ile ilgili yedeklemeler yani konuşmalar ve içerikler cihaz üzerinde tutuluyor.

Diğer bir ihtimalle senkronize olarak bir başka hesaba yedekleniyor.

Buralara ulaşmak da WhatsApp ile ilgili bilgilerinize ulaşmak demektir. Yani bağlı mail hesaplarınıza ulaşabilir ve buradan mailinize bağlı olan her yere girilebilir.Kimi zaman indirdiğimiz bazı uygulamaların hackerlara telefon dinleme ve veri indirmesi için zemin hazırladığı söyleniyor.

hack.jpg

BU UYGULAMALAR VE İÇERİKLERİ NELERDİR?

Kesin olarak bu marka şu uygulama ya da bu uygulama demek doğru olmaz. Ancak bahsettiğimiz WhatsApp ve benzeri yazışma uygulamaları, çağrı kayıt uygulamaları, konum bilgisi tutan uygulamalar, bazı oyunlar ve sürekli internete bağlanmaya çalışan uygulamalar risklidir.

Kurulumda uygulamanın istediği izinlere dikkat edilmeli ve bilinmeyen sitelerden, reklam içerikli uyarılarla gelen uygulamalar kurulmamalı. Sadece telefonlar değil evdeki televizyonlar ve kameraya bağlı alarm sistemlerinin de izleme ve dinleme cihazları haline geldiği biliniyor.Telefon ve internete bağlı diğer iletişim araçlarında güvenliğimizi maksimum nasıl sağlarız? Konum, internet, bluetooth gibi diğer dışarıya bağlantı sağlayan tüm donanımları ihtiyaç dışında kapalı tutmak yeterli.

Son dönemde sosyal medyada sayfanıza kim baktı, ya da kişilik testleri gibi uygulamalar popüler oldu.

BU UYGULAMALAR GÜVENLİ Mİ?

Uygulamalar detaylarını ve edinilen yerleri bilinmiyorsa güvenli değildir.Hesabınıza erişim izni verdiğiniz bir uygulama için şu kadar güvenlidir demek yerine güvenli değildir demek daha doğru.İnternete bağlanabilen hiçbir cihaz güvenli değildir.Bunu bir evin bahçe kapısına benzetebilirsiniz. Kısa boylu kapıya tırmanamaz ama uzun olan atlar.

teknoloji.jpg

Türkiye`deki iş-sanat dünyası ve siyasetle uğraşan kişiler, şirketler şu an tamamen saldırıya açıklar.Bunu rakamla vermek yanlış olur ama her insan hacklenme potansiyelindedir. Şu an bir çok sanatçı ve tanınmış kişiler hacklenmekte. Hackerlar şu an telefonların sim kartlarını kopyalamayı başardı. Yani sosyal medya hesaplarınıza ve e-maillerinize telefon kodu koymak hackerların ekmeğine yağ sürmek anlamına geliyor.

Kaynak: Takvim

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.