İhsan Akça

İhsan Akça

Teröristten devlet olmaz

Teröristten devlet olmaz

Bütün dünyanın bildiği dünyanın gözü önünde cereyan eden Amerika’nın Suriye’de yaptıkları ve yapacakları, Suriye’nin kuzeyinde ıraktan başlayıp Türkiye’nin sınırı boyunca bir Kürt devleti kurmakmış. Hangi Kürt ile bunu kuracaksın senin düşündüğün kuracağın o Kürt devletinde hiç sana satılmış Kürt bulamazsın. Sen ancak ermeni dönmesi her türlü teröristten oluşan terör devleti kurmaya çalışırsın. Ona da hiçbir zaman muvaffak olamayacaksın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendi sınırında kendine zarar verecek oluşuma müsaade etmez.

Amerika Suriye topraklarına dört bin tır dolusu silah taşıdı. Halende taşımaya devam ediyor. Bunun amacı belli idi. Daha da belirlendi, Amerika büyük devlet ya kendine kendi askerine güvenmiyor. Suriye’de at oynatan terör örgütleriyle hangisi olursa olsun onlar için fark etmez yalnız Amerikan ağalarının sözünü tutsunlar gerisi önemli değil. Suriye topraklarına doldurduğu silahlarla teröristlerden oluşan otuz bin kişilik bir ordu kuracakmış. Onu da eninde sonunda Türkiye’ye karşı kullanacak neden emirlerini dinlemeyen karşısında bir tane Türkiye Cumhuriyeti devleti kaldı onun için.

Amerika hani Türkiye senin müttefikindi, halende öyle olduğunu söylüyorsun sen nasıl dostsun müttefikim dediğin ve her yerde her zaman yanında olmuş olan dostunu bırakıyorsun. Sözüm ona Türkiye’yi zor durumda bırakabilmek için teröristlerle bir oluyorsun. Yazıklar olsun senin büyüklüğüne sen gün geçtikçe dünya milletlerinin gözünde küçülüyorsun. Bunu “KUDÜS” oylamasında gördün. İran için giriştiğin yeni davranışında görmeye başladın. İran’ı senin suçladığın suçlarla Avrupa devletleri suçlamadı. Orada da yalnız kalmaya mahkûmsun. Bir an önce kendini toparla ben büyüğüm diye ben haklıyım deme. Her büyük her zaman haklı olmaz. Büyük yaptığı yardımı yaptığı iyiliği başa kalkmaz, yaptığı iyilikten karşılık beklemez. Sen bunları bilmiyorsun hele sana muhtaç olmuş yardım ettiğin küçük devletlere benim dediğimi yapmazsan yardımı keserim ha! Demen acizliğini gösteriyorsun.

Amerika devletinin başkanı herhalde aklından zorun var. Sen dostunu unuttun o dostları düşman görmeye başladın. Utanmadan dünkü dostlarına karşı silahlandırmaya çalıştığın teröristleri birde eğitiyorsun verdiğin silahları nasıl kullanacaklarını öğretiyorsun. Türkiye’ye karşı onları kullanmaya hazırlanıyorsun. Lanet olsun senin gibi dosta senin gibi müttefike Türkiye Cumhuriyeti devleti yalnız başına da kalsa hiçbir zaman senin kötü emellerine boyun eğmez. Seni sonunda o teröristlerden oluşturacağın teröristlerde kurtaramaz. Sen hiçbir zaman amacına ulaşamazsın onun için bu çirkin davranışlarından vaz geç kimin dost olduğunu iyi anla teröristten dost olmaz. Fırsat bulunca hemen kendini besleyeni bile ısırır. Çünkü onun asaleti yoktur. Asaleti olsa günlük nimetlerle seninle birlikte olmaz. Şimdi sen onumu kullanıyorsun. Omu seni kullanıyor bunu zaman gösterecek.

Şartlar ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti devleti dünyada Sulhtan yanadır. Zayıfların gariplerin dostudur.  Yaptığı ve yapacağı hiçbir iyiliği karşılık beklemeden yapar. Çünkü inancı ve atalarından öyle görmüştür. Onu uygular bütün dünya bunu böyle bilmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan Akça Arşivi