Tiryaki: Altındağ’a 15 cami kazandırdık

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki bu kez Gazi Mahallesi’ne kazandırdığı camiyle bir kez daha gönülleri fethetti.

Tiryaki: Altındağ’a 15 cami kazandırdık
Yayınlanma:
Güncelleme:

Göreve geldiği günden bu yana yaptığı başarılı çalışmaların yanı sıra Altındağ’a kazandırdığı eserlerle farkını ortaya Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki bu kez Gazi Mahallesi’ne kazandırdığı camiyle bir kez daha gönülleri fethetti.

İLK NAMAZ KILINDI

Başkan Veysel Tiryaki’nin öncülüğünde başarılı yatırımlara imza atan Altındağ Belediyesi semte değer katmaya ve semtin ekonomisini yükseltmeye devam ederken yapılan tesislerle de Başkentin cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Altındağ Belediyesi tarafından yaptırılan Altındağ Battal Gazi Mahallesi’ndeki Seyid Battal Gazi Camisi’ni kalabalık davetli topluluğunun katıldığı törenle hizmete açıldı ve ilk namaz kılındı. Camide huşu içinde ilk namazlarını eda eden vatandaşlar başta Başkan Veysel Tiryaki olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılışa, mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Caminin açılış kurdelesi, dualar okunarak kesildi. Açılışta konuşan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Altındağ’a yaptığımız 12’inci camimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Şu anda açılışı bekleyen 3 camimiz daha var. Altındağ’a şu ana kadar toplamda 15 cami kazandırdık. Şu anda açılışını gerçekleştirdiğimiz camimize Seyid Battal Gazi’nin ismini verdik. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

DUALAR EŞLİĞİNDE AÇILDI

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine, Meclis Eski Başkanı ve Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Müzehher Belma Erdoğan, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, Altındağ Müftüsü Enver Türkmen, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Karaca ve ilçe teşkilatı, Altındağ Belediyesi meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 717 yılında Emeviler zamanında İslâm ordularıyla birlikte İstanbul'un hem deniz hem karadan kuşatıldığı sefere katıldığı söylenen Seyyid Battal Gazi’nin isminin verildiği cami, vatandaşlar tarafından mimarisi, ferahlığı ve temizliği açısından da tam not aldı.

BAYRAM DEMEDEN AÇILIŞ YAPACAĞIZ

Kentsel dönüşümde Türkiye’nin öncü belediyelerinden biri olduklarını vurgulayan Başkan Veysel Tiryaki, şunları söyledi, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Altındağ’ı tekrar ayağa kaldırmaya, çok uzun yıllardır ihmal edilen Türkiye’nin kalbindeki bir ilçeye tekrar hayat vermeye çalışıyoruz. Bundan 14 yıl öncesini hepimiz biliyoruz. Göreve geldiğim ilk yıllarda hiç unutmuyorum her sabah işe giderken ilçeye yeni yapılan inşaatları sayardım. Bugün Altındağ’a yılda 15 bin konut yapılıyor. Yaptıklarımız ve yapacaklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Altındağ’a ilk geldiğimde henüz belediye başkanı olmamışken bir gecekondu mahallesine taşındım. Hala aynı evde oturuyorum. O zaman bölge halkı bana ‘Yolu şaşırdınız herhalde, buralara hiç bürokrat uğramaz.’ demişti. Şimdi ise Altındağ’a Cumhurbaşkanı geliyor, Başbakan geliyor, bakanlar geliyor, milletvekilleri geliyor. Biz gücümüzü vatandaşlarımızdan alıyoruz. Bugün 12’inci camimizin açılışını yapıyoruz. 3 camimiz de açılış için sırada. Hepinize ayrı ayrı bizi bugün yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Mevlam attığınız her adım başına sevap yazsın” ifadelerini kullandı.

EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK EDİYORUM

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, “Bu güzel Ramazan gününde bizi bir araya getiren Rabbimize şükürler olsun. Dilerim ki, açılışını yaptığımız camimizin manevi mimarlığını da Allah bize nasip etsin. Cenabı Hak, ‘camileri yaptıktan sonra terk etmeyin’ diyor. Belediye Başkanımız Veysel Tiryaki başta olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ederim” dedi.

MÜBAREK BİR ESER

AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, açılışın önemine ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Mübarek Ramazan gününde Altındağ’a has, mübarek bir eserin açılış törenindeyiz. Başkan Veysel Tiryaki ilçeye hem değerli eserler kazandırıyor, hem de Anadolu’da iz bırakmış İslam Alimlerinin isimlerini vererek hatıralarını canlı tutuyor. Bugüne kadar Battal Gazi adına 2 cami yapıldı. Bunlardan biri Sultan Beyazıt Dönemi’nde diğeri ise Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki döneminde yapıldı”

ALTINDAĞ’DA AÇILIŞTAN AÇILIŞA KOŞUYORUZ

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ise, “Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Başkan Veysel Tiryaki’ye güzel eserlerine bir yenisini daha eklediği için herkes adına teşekkür ediyorum. Altındağ’da açılıştan açılışa koşuyoruz. Bu camiler mimarisi bakımından Altındağ’a ayrı bir renk katıyor. Camimiz, Altındağ’a hayırlı uğurlu olsun” dedi.

CAMİLER, ECDADIMIZIN VATAN OLARAK TUTTUĞU YERDİR

TBMM Eski Başkanı ve Ak Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek ise, şunları söyledi: “Hem İslam Alemi, hem ülkemiz için Ramazan’ımız mübarek olsun. Öncelikle, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. 14 sene içinde Altındağ baştan ayağa değişti. Vicdanı olan herkes Başkan’a teşekkür eder. Milli mücadelenin kalbi olan ilçeyi, Başkan Veysel Tiryaki tekrar öne çıkardı. Ramazan ayında bugün anlamlı bir açılış yapıyoruz. Cami sadece ibadet edilen yer değildir. Burası ecdadımızın vatan olarak tuttuğu yerdir. Tüm camilerimiz de, ebediyen bu ülkenin bize ait olduğunun kanıtıdır. Camiler aynı zamanda, kültürümüzün vücut bulduğu, gelecek nesle aktarılan yerlerdir. Bizi selamete götürecek bilgileri bu çatının altında öğrenmiş oluyoruz. Altındağ’da yapılan camilere Türk İslam Alemi için önemli kişilerin isimleri veriliyor. Buralara konulan isimleri öğrenmemiz gerekiyor. Allah emeği geçen herkesten razı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.