Eyüp Kara

Eyüp Kara

Toplu taşımada yeni dönem

Toplu taşımada yeni dönem

Türkiye'de üç gün art arda korona virüs vaka sayısının binin altına düşmesiyle toplu ulaşımda maske zorunluluğu kalktı. Toplu taşımada maskelerin çıkarıldığı ilk günde, isteğe bağlı maske takıp takmama konusunda insanlar ikiye ayrıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Koca, “Vaka sayıları arka arkaya üç gün 1.000'in altında gerçekleşti. Toplu taşıma araçlarında maskeleri istersek çıkarabiliriz. Yol maskesiz daha kısa! Hastaneler hariç, maske mecburi olmaktan çıktı. Fakat bunca tecrübeden sonra, başta toplu taşıma araçları olmak üzere, kalabalık kapalı alanlar için maskemizi yanımıza alabiliriz” dedi.

Kimi yine tedbiri elden bırakmayıp maskesini takarken, kimi de nasılsa maske takmak artık zorunluluk değil diyerek ne gerek var takmama dedi. Herkesin fikri ve iradesi kendini bağlar kararı verecek olan kişinin kendisi.

Dünyayı kasıp kavuran ve ülkemizde de binlerce vatandaşımızın ölümüne neden olan korona virüs salgınında bana göre sona gelmiş bulunmaktayız. Nihayet toplu taşımada da maske takma zorunluğu sona ererken sadece hastanelerde maske takmak yine zorunlu olacak.

Vaka artışları böyle devam ederse yakında hastanelerde de maske takma zorunluğu kalkacaktır diye düşünüyorum. Artık kalksın inanın sıkıldık, yıldık ve bıktık maske takmaktan.

Maske taksan bir türlü takmasan bir türlü derken vaka sayıları düştükçe devletimizde vatandaşları rahatlatmak ve nefes almaları için zorunlulukları birer birer kaldırıyor.

Bu açıklama ile toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu kaldırıldı. Toplu taşımada kimi maske takmaya devam ederken kimi de maskelerini çıkardı. Herkes ayrı telden çalıyor açıkçası. Zaten uzun zamandır toplu taşımada birçok vatandaş maskeyi zaten çoktan çıkarmıştı.

Bana sorarsanız toplu taşımada maske bir süre daha zorunlu olmalıydı. Çünkü mesai saatlerinde otobüs, metro ve trenler tıklım tıklım doluyor. Hal böyle oyunca kim covidli kim değil bilemiyorsunuz. Yani hemen yanı başınızdaki birisi size virüs bulaştırabilir.

Yani benim şahsi fikrim soracak olursanız ne toplu taşımada ne de alışveriş merkezlerinde maskemi çıkarmaktan yana değil. Ben bir süre daha maskemi takmaya devam edeceğim. Çünkü tedbiri elden bırakmamak lazım.

Yani en ufak boş vermişlik bu illetin yeniden yakamıza yapışacağından kuşkum yok. Yani maske kalktı diye tedbirsizlik yapmanın alemi yok. Tedbirimizi ve önlemimizi almak bir vatandaşlık görevidir.

Vatandaş diyor ki hastalık daha bitmiş değil ben takmaya devam edeceğim. Hem kendimi hem de sevdiklerimi korumak için tedbiri elden bırakmam.

Bir başka vatandaş diyor ki zaten kimsenin ağzında maske yoktu kalkması iyi oldu. Çünkü kimse takmıyordu. Öksürüyorlar tıksırıyorlar çoluk çocuk var. İnsanların hayatı ile oynuyorlar. Yani sorumsuz davranıyorlar bilmem nereye kadar sürer bu boşvermişlik.

Neyse hayırlı olsun diyelim bir yasağın kalkması her açıdan iyidir. Ama lütfen siz yine de önleminizi alın bana bulaşmaz demeyin… Sağlıklı günler diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi