Hakan Aydede

Hakan Aydede

Trabzonspor hak etti

Trabzonspor hak etti

Süper Ligin 10. haftasında bir derbi heyecanı daha sona erdi. Trabzonspor ile Galatasaray Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. İki takımın mücadelesi izleyenlere keyif verirken maçtan çok hakem ve kırmızı kartlar konuşuldu.

Trabzonspor’un güzel ve üstün futbolu hiç konuşulmadı nedense. Tam tersi olması gerekirken ortaya konulan mücadelesi futbol atılan güzel goller güme gitti. Rıza Çalımbay’ın teknik direktörlük görevine gelmesiyle birlikte ortaya konulan futbol ilerisi için ümit verdi. Çünkü takım mücadele ediyor, bütün futbolcular birbirinin açığını kapatmak için mücadele ediyor.

Ersun Yanal ile çok gol yiyen ve savunması adeta yolgeçen hanına dönen Trabzonspor bu maçta Galatasaray forvetlerine gol izni vermediği gibi gol pozisyonu bile vermedi. Anlaşılan savunma üzerine hafta içinde çok çalışmışlar. Bunun meyvelerini topladılar Galatasaray maçında ve hak ederek sahadan 3 puanla ayrıldılar.

Galatasaray takımı ise son iki haftadır büyük düşük içinde. Ne bir organize atak geliştirdiler ne de bir gol pozisyonuna girdiler. Bırakın pozisyonu bir şut bile atmadılar Trabzonspor kalesine. Ortaya koydukları futbolla mağlubiyeti hak ettiler. Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün maç sonunda çıkmış konuşuyor önümüzü kesecekler bizi kırmızı kartlarla doğruyorlar diye.

Adama sormazlar mı senin hangi futbolu oynadın, sen kaç tane gol pozisyonuna girdin, sen hangi organize atağı geliştirdin ve hakem senin penaltını mı vermedi? İnsan biraz mantıklı ve daha düzgün laflar eder. Madem bunu konuşuyorsan geçen haftaki Fenerbahçe derbi maçında Jason Denayor yaptığı hareket sonrası kırmızı kart görmesi gerekirken neden görmedi? O zaman neden konuşup bunu açıkça söylemedin. Geçen hafta Cüneyt Çakır sizi bariz kollarken neden konuşmuyordun diye sormazlar mı adama.

Netice Trabzonspor derbi maçta anasının ak sütü gibi galibiyeti hak etti. Rıza Çalımbay’ın oyun taktiği ve planı tıkır tıkır işledi. Galatasaraylı oyunculara boş alan bırakmadılar, pres yaptılar ve doksan dakika boyuna 10 kişi olmalarına karşın olağanüstü mücadele ettiler ve galibiyetin yanında moral da kazandılar. Kimse bahane bulmasın hakem şöyleydi hakem böyleydi diye. Hakem her iki tarafa da gereksiz kartlar kullandı ve her iki takımı içinde yanlış düdükler çaldı.

Galatasaray kendi dersine iyi çalışacak ve iyi mücadele edecek. Takım bariz yorgun ve ortaya konulan futbol iyi değil. Futbolcular gerekli mücadeleyi göstermeyince yenilgi kaçınılmaz oldu. Hakemin kararlarının arkasına hiç sığınmasınlar. Geçen haftada da kaybedebilirlerdi eğer Fenerbahçeli futbolcular dikkatli olsalardı yenilgiyle sahadan ayrılmaları kaçınılmazdı.

Neticede Trabzonspor çıktı oynadı ve kazandı. Ortaya koydukları futbol ve özellikle Yusuf Yazıcı’nın muhteşem golü geceyi pırıl pırıl aydınlattı. Trabzonspor böyle oynarsa ilerleyen haftalarla birlikte daha iyi sonuçlar alacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Aydede Arşivi