Eyüp Kara

Eyüp Kara

Türk kadınına güvenin

Türk kadınına güvenin

Türk kadınına her zaman güvendim, güvenmeye de devam edeceğim. Çünkü kadınına güvenmeyenlerin geleceği hiç parlak değil. Çünkü başta annelerimiz olmak üzere kadınlarımız bu dünyan güzel ve yaşanır bir yer oluyor.

Hayatın her alanında hayatımızı şekillendiren, bizleri hayata hazırlayan ve geleceğimizi şekillendiren kadınlarımızın hakkını ödeyemeyiz.  Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in söylediği gibi “Cennet annelerin ayakları altındadır”…

Daha bundan güzel ve anlamlı bir söz olur mu? Bundan daha güzel kadına değer verme olur mu diye sormak istiyorum? Onun için başta annelerimizin, sonra eşlerimizin ve sonra da kız kardeşlerimizin kıymetini iyi bilelim.

Konuyu şuraya getireceğim. Sporun her dalındaki kadınlarımızın son zamanlardaki başarısı bizleri ziyadesiyle gururlandırmıştır. Alınan başarılar ne kadar meşakkatli çalışmalar sonunda elde ediliyor birde onlara sormak lazım.

Hafta sonu Ankara’da voleybol fırtınası estirdi Filenin Sultanları. Hem gururlandık hem onurlandık hem de onlarla ne kadar övünsek azdır diye düşünüyorum. Türk kadınına fırsat verildiğinde neler yapacaklarını bir kez daha gözler önüne serdiler.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Ankara’da Milletler Ligi maçları oynadılar. Sultanlarımız bu maçlarda Çin karşısında şanssız bir yenilgi almasına karşın oynadığı dört maçın üçünü kazanarak bir sonraki etap için avantajlı bir skorla Brezilya yolcusu oldu.

Gördüğünüz gibi kadın voleybol takımımıza verilen destekle neleri başardıklarını bir kez daha gördük. Türk kadınına fırsat verip yanında olduğumuz zaman ortaya çıkan başarılı sonuçlar gerçekten göğsümüzü kabartıyor.

Kadınlara değer verdiğimiz onların yanında olduğumuz zaman başarılar peş peşe geliyor. Yapılan yatırımlar kadınlarımızın sporun her dalında aldıkları başarıları ile ülkemizin adını bütün dünyaya duyurup şanlı “Al Bayrağımızı” göndere çektirip İstiklal Marşımızı okutuyorlar. Bundan daha büyük gurur olabilir mi?

Kadınlarımızın yanında olalım. Onlara köstek değil, destek verdiğimiz zaman dünya onlarla güzelleşiyor ve dünya onlarla değişiyor. Daha ne olsun, insan daha ne ister. Yeter ki kadınlarımızı koruyup kollayalım.

Kadınlarımızı sadece evinin kadını olarak görmek yerine, hayatın her alanında yaşamımızın içinde tutarsak daha güzel bir dünyada yaşadığımızın farkına varıyoruz.

Kadına şiddet gösterip onu hayattan koparmak yerine, hayatın içine sokmamız biz erkeklerin elinde. Erkekler olarak kadınlara güven verip her şeyin üstesinden geleceklerini hissettirirsek başarılar da elbette gelecektir.

Şiddetten uzak yaşayan toplumların başarısı ortada iken biz Türkiye olarak bunu neden yapmayalım? Biz neden kadınlarımızın hayatını zorlaştırıyoruz diye bir kez daha düşünmemiz gerekiyor.

Çünkü kadınlarımızın hayatımızda olmadığı anları bir düşünün. Hem yaşamımız zorlaşıyor hem de hayatım çekilmez bir hal alıyor. Sözün özü kadınlarımıza güvenelim, bir iş yapmak istedikleri zaman yanlarında duralım bu yeterli daha fazlasına gerek yok.

Saçı uzun aklı kısa gibi abuk sabuk sözleri artık bir kenara bırakalım. Kadınlarımızın hem saçı uzun hem aklı uzun. Bunu da belirtmek isterim. Sağlıklı ve güzel günler diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi