Eyüp Kara

Eyüp Kara

Türk polisi candır

Türk polisi candır

Her an başımız sıkıştığında, yanımızda hissettiğimizi bildiğim Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 177'nci yıl dönümünü kutluyorum. Kahraman polislerimize gerçekten minnettarız.

Öyle anlar oluyor ki, öyle zamanlar geliyor ki biran başınız sıkışıyor, sıkıntılı bir durum yaşıyorsunuz hemen ilk arayacağınız polislerimiz oluyor. Allah eksiklerini göstermesin.

Çünkü bizim polisimiz naif ve şefkatlidir. Yabancı ülkelerdeki polislerin davranışlarını görünce bizim polisimiz onların yanında melek gibiler inan. Birçok yabancı ülkede görüyoruz en ufak olayda yere yatırıp olmadık hakaret ve işkenceleri yapıyorlar buna kimse ses çıkaramıyor.

Bizde polisin en ufak müdahalesinde ortalığı yangın yerine çevirip yaygara koparanlara sormak lazım siz Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde bu muameleye maruz kalsanız ne yapardınız? İnanın Türk polisini mumla arardınız buna adım gibi eminim.

Karakola işin düşer bir sıcak çayını esirgemez, senin bir sorunun varsa çözmeye çalışır, arabulucudur, uzlaştırıcıdır Türk polisi. Bu tutum çoğu zaman eleştirilse bile hele hele de kavga eden karı ile kocayı barıştırma işinde ustadır bizim polisimiz.

Bu özel hafta nedeniyle yurdun dört bir yanında törenler düzenlendi çeşitli kutlamalar yapıldı, polislerimize çiçekler verildi, küçük yavrularımıza polis kıyafeti giydirilerek bu güzel haftaya ayrı bir şıklık katması gerçekten güzeldi.

Öte yandan bu anlamla hafta nedeniyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de teşkilatın kuruluş yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Mesajların ortak paydası Türk polisinin her zaman yanındayız ve onların hayatını kolaylaştırmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz cümleleriydi.

Gerçi her mesleğin olduğu gibi polislik mesleğinin de bir sürü sıkıntısı ve sorunu var. Zaten sorunsuz ve problemsiz bir meslek görmedim ben bu yaşıma kadar. Haliyle hayatın içinde olan ve hayatın getirdiği birçok sıkıntıyı her vatandaş gibi polislerde yaşıyor doğal olarak.

Evet mesai kavramı büyük bir sorun hele hele de bayan polisler için. Çünkü ev ve özel hayatları gerçekten zor oluyor bunu yakınım olan bir bayan polis hanımdan biliyorum. Diyor ki ağabey inan gecemiz gündüzümüz çok farklı yani zor bir meslek yapıyoruz.

Dışarıdan bakan aman maaşları ne güzel falan diyorlar bizim fakat öyle göründüğü gibi değil bu meslek. Meşakketi çok fazla. Bize çok maaş alıyor diyenler sıcak yataklarında uyurken biz gecenin bir yarısı göreve gitmek zorunda kalıyoruz bunun neresi güzel bir hayat.

Evet polislerin eski döneme göreve haklarının daha iyileştirildiğini görüyoruz fakat yeterli mi değil. Özlük hakları iyileştirilmeli, huzur ve mutluluk içinde görevinizi icra edeceği bir ortam yaratılırsa mutlaka çok daha verimli bir polislik mesleği ortaya çıkacaktır kuşkusuz.

Yani polislerin en büyük sıkıntılarının başında aile hayatına ayırdıkları zaman. Nöbetleşe görev yapılan bir meslekte ailesine, çocuklarına bir polisin zaman ayırması hele günümüz şartlarında inanın kolay değil.

Bütün asayiş olaylarında hemen yanımızda olan, olay yerine intikal edip sorunumuzu çözen ve bizleri koruyup kollayan polislerimizin bu güzel haftasını kutluyor kendilerine sağlıklı ve sıhhatli günler diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi