Aysel Ayşe Aygün Özer

Aysel Ayşe Aygün Özer

Uçan ekonomi şaşırttı

Uçan ekonomi şaşırttı

Merhaba sevgili Anadolu Gazetesi okuyucuları. Son zamanlarda olanları şaşkınlık içinde izlemekteyim. Merak ettiğim onca şey var ki fakat bunların cevabını kim verebilir diye düşünmeden de edemiyorum.

Ekonomini şaha kalktı uçuyor Almanya bizi kıskanıyor da kalmıştım en son birde baktım ki Türk lirası değer kaybediyor resmen can çekişiyor. Dur dedim kendi kendime senin ülken üreten bir ülkeydi toprakların zengindi dedim ne ara bu duruma geldik dedim.

O esnada aklıma bizim mısırı bile ithal aldığımız ve buna benzer birçok şeyi ithal temin ettiğimiz geldi. Oysa Mustafa Kemal Atatürk ne güzel söylemişti “Her fabrika bir kaledir kalelerini satan ekonomik savaşta esir olur”…

Üreten ülke eskidendi dedim kendi kendime. Yıl 2021 ve Türkiye'yi on yıl geri attılar bunu nasıl yaptılar siyasi savaşla bir birlerine olan hırsla yaptılar.

Siyaset neydi? Yönetici neydi? Hepsini unuttular dolar saniye geçmiyor çıkıyor euro da öyle altının da aşağı kalır bir yanı yok olan Türk lirasına oldu değer kaybetti

Gaza, benzine zam üstüne zam geliyor bazı marketler de çay şeker 2 adet ile sınırlama geldi una bir adet birde bizim lüksümüz olan kahveyi meşhur bir kahveci 10 gram yani iki adet ile sınırlandırıldı. Daha neler göreceğiz acaba çok merak ediyorum

Ankara Çankaya da yurttaşlar AK Parti istifa diye yürüyüşü başlattı. Bu yürüyüş sadece Ankara ile sınırlı kalmadı İstanbul ve İzmir'de katılım sağladı. Burada dikkatimi çeken şu oldu neden hiç bir haber kanalı yada diğer kanallarda bu yürüyüşlerden bahsedilmedi.

Kontrolü kim sağlıyor diye düşünmeden edemedim. Sizinde bildiğiniz gibi buna benzer bir durumda son dakika diye ya da sıcak gelişme diye haberler olurdu yada ben mi yanlış hatırlıyorum

Evet sevgili Anadolu Gazetesi okuyucuları 19 yıllık bir mücadele AK Parti hükümeti böyle bir durumla karşı karşıya kalmamıştı peki bugün ne oldu değişen neydi?

Bugün olan Türk parasının pul olması ve milletin gerçekten çaresiz olması. Gelirlerinden çok giderlerinin olması işsizliğin artması alım gücünün olmaması bugün olan aslında millette düzelir umudu ile yaşayıp köşeye sıkışmış olmasıydı.

Bir şey daha demek isterim. Artan gıda fiyatlarına ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, "Normal şartlarda 2 kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz. Domatesi 2 kilo alıyorsak 2 tane alırız" dedi.

Sayın Demirbağ bu millet iki kilo etti kim bilir en son ne zaman yedi yumurta olmuş otuz TL, dokuz yüz gr peynir 35 TL olmuş bu insanlar ne yapsın pazar fileleri boş.

Pazarda kuru kalabalığı gören pazar yapıyor sanıyor galiba millet pazarını bile tam yapamıyor. Bu milletin bankalara borçları çok fazla maaşları yetmediği için çoğu kredi çekip bir şeyler yapmaya çalıştı.

Birde buradan bakın bu duruma. Adalet mülkün temelidir. Saygılarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aysel Ayşe Aygün Özer Arşivi