Mahmut Erdemir

Mahmut Erdemir

Ufkunuzu açacak internet sitesi: insaniyet.net

Ufkunuzu açacak internet sitesi: insaniyet.net

Günümüzde sosyal medyanın yaygın kullanımı ile birlikte kültür, sanat, edebiyat ve düşünce eksenli web siteleri de çoğalmaya başladı.

İşte onlardan biri olan ve günden güne takipçi sayısını artıran https://www.insaniyet.net te; özellikle kültür, sanat, edebiyat, düşünce ve felsefe konularında ufuk açıcı, özgün metinler yer alıyor.

Okumaya, yazmaya, düşünmeye, araştırmaya ve eserler üretmeye meraklı bir grup insan tarafından kurulan, tasarımı, içeriği ve sadeliği ile dikkat çeken sitede Dr. Mehmet Sılay, Mustafa Özçelik, İbrahim Ulvi Yavuz, Mehmet Nezir Gül, İbrahim Demirci, Esra Erken Güney, Dr. Necdet Subaşı ve Doç. Dr. Mehmet Ulukütük gibi günümüzün önemli yazar ve şairleri de yer alıyor.

https://www.insaniyet.net yöneticileri; “"söyleyecek bir sözüm var" diyen  herkese sayfalarının açık olduğunu ve  “Kültür SanatEdebiyat, Düşünce, ŞahsiyetKavram, Kitap, Sinema, Müzik, Söyleşi, Fotoğraf, Eyvallah, Fesüphanallah, Eğitim, Tarih” gibi farklı kategorileriyle dijital medyaya farklı yönden bakmak isteyenlere yeni bir pencere açtıklarını ifade ediyorlar.

Peki, insaniyet. net fikri nasıl oluştu? Bu alanda birçok site varken insaniyet farkı ne olacak? Bu ve benzeri soruların cevabı çok açık, net ve samimi bir biçimde “Hakkımızda” bölümünde yer alıyor ve deniliyor ki:

“Klişelerden uzak durarak; gücümüzü, imkânımızı zorlayarak, hep güzel işler, doğru işler, hayırlı işler yapmak istiyoruz. Yerli olana, cihanşümul olana, insaniyet için anlamlı olana, hayata değer katana dairdir paylaşımlarımız olacak.”

Sitede yer alan içerikler arasında,  Türkiye’nin önemli Osmanlı Tarihi otoritelerinden Prof. Dr. Feridun Emecen, günümüzün değerli entelektüellerinden birisi olan Prof. Dr. Erol Göka,  ‘Askıda’ filmiyle birçok festivale katılan ve ödül alan Yönetmen Yeşim Tonbaz ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı, Tarım eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü ile yapılan söyleşiler de dikkat çekiyor.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mahmut Erdemir Arşivi