Ülkemiz çok önemli bir virajı dönüyor

Kırşehir Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar “Cumhurbaşkanımızı yakında izliyoruz. O kadar sorunlara problemlere rağmen global bir dünyada bizde varız."dedi.

Ülkemiz çok önemli bir virajı dönüyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

AK Parti Ankara İl Başkanlığı Halkla İlişkiler birimi sivil toplum kuruluşlarıyla istişare programı düzenledi. STK Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı programda Ankara’daki meslek gruplarının sorunları masaya yatırıldı. Düzenlenen programa AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yeğin, AK Parti Ankara Milletvekili Arife Polat Düzgün, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ve çok sayıda STK başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi katıldı.

ak-parti-mustafa-ak.jpg

STK’LARLA İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ

Toplantıda ilk sözü alan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak “Keçiören Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşlarıyla beraber birçok projeler yaptık. Biz bunu önemsiyoruz STK’larla olan iletişimimiz her zaman sürüyor. Bunun içinde yerel yönetimler olarak sivil toplum kuruluşlarıyla içli dışlı olmaya gayret ediyoruz” dedi.

ak-parti-hakan-han-ozcan.jpg

SORUNLARIMIZI MASAYA YATIRIYORUZ

Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da konuşmasında, “Sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli bir araya gelip ortak akıl ve istişareler yapıyoruz. Şimdi inşallah bu dönemde de ortak akıl ile eksiklerimizi sorunlarımızı masaya yatırıp çözmeye çalışacağız. Biz bugün daha çok sizleri dinleyip sorunların çözümü için düğmeye basacağız” ifadelerini kullandı.

ak-parti-hilmi-gokcinar.jpg

ARTIK OYUNUN İÇİNDE DEĞİL MASADAYIZ

Kırşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar “Zaman zaman Ankara İl Başkanlığımız toplantılar yapıyor istişareler yapıyoruz dikkate alındığına inanıyorum. Ben isterimdim ki mazereti olmayan seçilmişlerimizin de burada olmaları ve sorunlarımızı dinlemeleri gerekirdi. Burası sorun çıkarma yeri değil yada durup dururken sorun söyleme yeri de değil. Ülkemiz çok önemli bir virajı dönüyor. İçerden ve dışardan ciddi taarruzlarla karşı karşıyayız. İnşallah millet olarak bunu başarıyla aşacağız.

Fakat bazı gerçekleri de konuşamazsak bazı gerçekleri tespit edemezsek o gerçeklerin gerçek olduğunu anlayıp sorunların çözümünü üretemezsek o zaman sıkıntı gittikçe daha da büyüyecektir. Ben Kırşehir Dernekler Federasyonu Genel Başkanlığı görevini yürütüyorum. TUİK verilerine göre Ankara’da 200 bin Kırşehirli yaşıyor. Ankara’da yaşayan Kırşehir nüfusuna kayıtlı olmayan Kırşehirli nüfusuyla birlikte bu rakam 300 bine çıkıyor. Şimdi bazı arkadaşlar doğduğumuz yer doyduğumuz yer diyor. Biz artık Ankaralı olmuşuz ama kökenimiz Kırşehir. Bu anlamda da başkentlilik bilincini ortaya koymaya çalışıyoruz. Türkiye’nin tek bir başkenti var oda Ankara. 81 ilden bir tanesi ancak tek başkent. Dolayısıyla başkentimizi yaşanabilir ve başkentlilik bilincine uygun bir halde yaşatabilmek amacıyla katkıda bulunmalıyız.

Biz federasyon olarak yerel yönetimlerle işimiz oluyor. Keçiören Belediyesi’ne zaman zaman müracaatlarımız oluyor. Samimi duygularla işlerimizi çözüyor çözemiyor ama ilgisi bizim için yeterlidir. Önümüzde seçimler var. Seçilecekler seçeceklere bizi seçin diyecekler. Sayın Cumhurbaşkanımızı yakında izliyoruz. O kadar sorunlara problemlere rağmen global bir dünyada bizde varız. Artık oyunun içinde değil masadayız oyun kurucuyuz diyebilmek adına yapmış olduğu mücadelenin yanı sıra şu caddeden giderken bir taksici esnafının yanına durup sorununu dinliyor ise o grupta bulunan herkes sorun dinlemek zorundadır” dedi.

ANKARAGÜCÜ PARA ARAYAN BİR TAKIM OLMAMALI

Başkan Hilmi Gökçınar Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ve Ankaragücü’nün sorunlarını dile getirerek “Ankara Belediye Başkanı Mustafa Beyle tanışıyorum sorunlarımız oldu ama benden para istemeyin benden bir şey istemeyin bu çözüm değil. Bir bardak çay ikram edersiniz sırtımı sıvazlarsınız samimi duygularla gönlümü alırsınız işimi de yapmazsınız giderim. Bu iş budur. Bu çalışmaların biraz daha dar alanda akiller gurubu oluşturarak yapmamızı fayda olacağı kanaatindeyim. Ayrıca Ankara’nın tek takımı var Süper Lig’de. Ankaragücü başkentin temsilcisi olarak para arayan para bulmak için çaba harcayan bir takım olmamalı. Ankaragücü Uluslararası Futbol dünyasında kupa koşturan UEFA oynamak için mücadele eden bir takım olmalı. Yada düşmemek için mücadele etmemeli. Futbol ve spor yönetebilirseniz o şehre ciddi şeyler katıyor.

Kötü yönetebilirseniz de sıkıntı oluyor. Ben belediyede çalışırken bir hikaye anlatıldı. Bir gün orta yaşlı bir hanımefendi o beldenin belediye başkanına kapısına geliyor özel kalem müdürüne diyor ki ben başkanla görüşeceğim. Biraz kimsesiz duruyor özel kalem ilgi göstermiyor. Kadın ısrarla başkanla görüşmek istediğini söylüyor özel kalem yine müsaade etmiyor. Ama ısrarı sonucunda alın bakalım ne diyormuş bu bayan diyerek makama alıyorlar. Kadıncağız içeri girdiğinde belediye başkanına diyor ki “Sayın başkanım benim bir kocam var ayyaş. Her akşam içer. Çocuğumun rızkını alkole veriyor. Eve geliyor beni çocuklarımı dövüyor. Ne huzurum kaldı ne bir şey kaldı ne olursun bana yardım et diyor. Belediye başkanı yav hanımefendi senin kocana ben nasıl müdahale edeyim ki diyor. Niye sen şehrin belediye başkanı değil misin benim işimi çözmek zorundasın diyor” diyerek sözlerini tamamladı.

aqk-parti-mehmet-yiginer.jpg

ANKARAGÜCÜNE SAHİP ÇIKALIM

Toplantıda Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Ankaragücü Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner Ankaragücü’nün sorunlarını dile getirerek “Ankara’da Süper Lig’de bir takımımız var ikincisi yok. Biz zamanımızı harcıyoruz ekonomik olarak cebimizden para veriyoruz. Biz bu fedakârlıkları yaparken sorumluluğu olan insanların kulübümüze sahip çıkmasını arzu ederiz. Burada yerelde bu işleri çözmemiz lazım. Biz diyoruz ki gelin her beraber değerlerimize sahip çıkalım Ankaragücü Ankara’nın markasıdır. 100binlerce taraftarı olan bir kitledir. Bu anlamda herkesten destek bekliyorum. Ankara’mız için başkentimiz için bu desteği bekliyorum” şeklinde konuştu.

ak-parti-fatih-sahin.jpg

TALEPLERİNİZ DOĞRULTUSUNDA POLİTİKALARIMIZI OLUŞTURUYORUZ

AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin “Sivil toplumun istikrarlı, dinamik, çağdaş, demokratik sistemlerin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu biliyoruz. Demokrasinin gelişimi için sivil toplumun sivil toplumun gelişimi içinde demokrasinin vazgeçilmez olduğunu biliyoruz. İktidarımız döneminde her zaman hem demokrasiyi güçlendirmek için hem de sivil toplumu güçlendirmek için çok güçlü adımlar attığımıza sizlerle birlikte şahit olduk. Sivil toplumun güçlü olmadığı bir ülkede katılımcı demokrasiden bahsetmenin mümkün olmadığını biliyoruz. Her fırsatta sizlerle bu ve benzeri platformlarda bir araya geliyoruz.

AK Parti olarak bizler örgütlenme özgürlüğünün önündeki engeli kaldırarak sivil toplumun güçlenmesi için devrim niteliğinde adımlar attık. Özgür ve bağımsız faaliyetler gerçekleştirilmesi için reformlar gerçekleştirdik. Ülkemizin şehrimizin geleceğini sizlerle plandık sizlerle inşa ettik. Sizlerin talepleri arzuları istekleri doğrultusunda politikalarımızı oluşturduk ve bunları hayata geçirdik. Sizin eleştirileriniz fikirleriniz düşünceleriniz bize yol göstermiştir. Bunun için aramızdaki etkileşimi her zaman güçlü kılmaya çalıştık. Plan ve projelerimizi sizlerle birlikte gerçekleştirdik hayata koyduk. Sivil toplum kuruluşlarının karar alma sürecinin bu kadar etkili olduğunu yaptığımız toplantılar sonucunda gayet iyi biliyoruz. Sizlerin görüşlerinizin fikirlerinizin ne kadar hayati ne kadar güzel sonuçlara vesile olduğunu hep birlikte yaşadık” dedi.

TÜRKİYE’Yİ YOLUNDAN DÖNDÜREMEYECEKLER

Şimdi içinden geçtiğimiz bu dönemde sizleri katkıları destekleri önerileri taşın altına elinizi koymanız şehrimiz için çok önemli diyen Şahin “Hep birlikte şahit oluyoruz. Çok çetin sınavlardan geçtiğimiz hassas bir dönem geçiriyoruz. Gerek terör konusunda olsun gerek ekonomi konusunda olsun kırılgan bir dönem içerisinde olduğumuzu hepimiz iyi biliyoruz. Bu durumun sadece ülkemize özgü bir durum olmadığının da farkındayız. Dünyanın birçok ülkesinde özellikle gelişmekte olan ülkelerde bir hassasiyetin söz konusu olduğunu hepimiz farkındayız. Ancak bu durumun içerisinde geçtiğimiz günlerde açıklanan büyüme oranlarının bizim için bir umut kaynağı olduğunu görüyoruz. Bu durum Türk ekonomisinin ne kadar güçlü bir temel üzerine oturduğumuzu ortaya koyan bir olay.

Ekonomik bir dar boğazdan geçiyoruz. Çözmemiz gereken sorunlarımız var. Bu sorunların yapısal nedenleri var. Şunu da çok iyi biliyoruz ki ekonomik bir saldırıyla karşı karşıyayız. Mevcut durumun hiçte rasyonel olmadığını hepimiz farkındayız. Yılbaşında 3,8 olan Nisan ayında 4 civarında Mayıs ayında 4,12 civarında olan Haziran sonunda 4,6 civarında olan dolar kurunun Ağustos ayında birden 7’nin üzerine çıkmasının akılla izah edilir bir tarafının olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bunun kaynağının Türkiye’nin egemenlik haklarına Türkiye’nin milli onuruna saldırı gerçekleştiren ABD’nin olduğunu biliyoruz. Bu engelleri hep birlikte aşacağız. Mücadele edeceğiz.

BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Türkiye’yi yolundan döndüremeyecekler. Biz bunlara asla prim vermeyeceğimizi asla boyun eğmeyeceğimizi buradan bir kez daha ifade ediyorum. Ağustos ayında ne oldu da Dolar 7’nin üzerine çıktı. Ülkede harp olmadı darp olmadı, afet olmadı, felaket olmadı ama Türkiye’yi ideallerinden gelecek planlarından rahatsız olanların daha birçok farklı şekillerde Türkiye’nin önünün kesme çabalarını bu sefer ekonomiden hayata geçirmeye çalıştıklarını görüyoruz. Kaldı ki ABD’nin hedefinin bir tek Türkiye olmadığını da biliyoruz. Adeta bütün dünyaya savaş açmış durumdalar. Ancak bunun çok uzun sürmeyeceğini bugün burada sizlerle paylaşmak istiyorum. Bizler gerekli tedbirleri alıyoruz. Burada Ankara sanayicisinin temsilcileri var. Artık çoğu işlerden yerli paranın kullanılması gibi tedbirleri alıp daha birçok tedbirleri hayata geçireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

ak-parti1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.