İlhami Şahin

İlhami Şahin

Yazarın Tüm Yazıları >

Uzaktan eğitimin detayları 9 soru 9 cevap

A+A-

Soru 1: Bu süreçte ek ders ödemeleri nasıl olacaktır?

Cevap: Ek ders kararın 5. maddesi gereği tüm öğretmenlerin öncelikli olarak maaş karşılığını doldurması gerekmektedir. Buna göre okul öncesi ve sınıf öğretmenleri 18, Branş öğretmenleri 15 ve teknik öğretmenlerin 20 saat maaş karşılığını doldurması gerekmektedir. Maaş karşılığının dolması durumunda Ek ders kararın 6. maddesi gereği diğer dersler ek ders ücreti olacaktır.

Soru 2: Öğretmenlere Hazırlık ve Planlama için ek ders ücreti ödenecek midir?

Cevap: Öğretmenlerin yaptığı her 10 saat canlı derse 1 saat hazırlık ve planlama ek dersi ödenecektir.

Soru 3: Öğretmenlere nöbet ücreti ödenecek midir?

Cevap: Nöbet ücretinin ödenebilmesi için fiilen yapılması gerekir ki uzaktan eğitim sürecinde fiilen nöbet tutulamayacağı için ek ders ücreti ödenmeyecektir.

Soru 4: Canlı derse hiçbir öğrenci katılmazsa ek ders ücreti ödenir mi?

Cevap: Canlı derse hiçbir öğrenci katılmazsa ek ders ücreti ödenmeyecektir.

Soru 5: Canlı dersleri kimler tanımlayabilir?

Cevap: Canlı ders tanımlamaları; okul öncesi, ilkokul ve ortaokulda okul idaresinin yapacağı program dahilinde öğretmenler, lise de ise okul idareleri tarafından yapılmaktadır.

Soru 6: Uzaktan eğitim sürecinde canlı ders uygulamaları EBA dışındaki platformlar üzerinden de yapılabilecek mi?

Cevap: Resmî ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumlarında etkinlikler; ilkokullarda, ortaokullarda ve ortaöğretim kurumlarında tüm dersler canlı sınıf uygulamaları, TRT EBA TV, EBA portal ve açık kaynaklı diğer güvenilir platformlar üzerinden uzaktan eğitim yoluyla işlenecektir.

Soru 7: İlkokullarda dersine branş öğretmeni giren sınıf öğretmenlerinin ek ders durumu nasıl olacak?

Cevap: Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumlar Yönetmeliği Madde 43:(4) "İlkokullarda Yabancı Dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri, alan öğretmenlerince okutulduğunda sınıf öğretmenleri bu ders saatlerinde yönetimce verilen eğitim ve öğretim görevlerini yapar." ibaresine istinaden ilgili saatlerde okul idaresi tarafından eğitim-öğretimle ilgili verilen görevleri uzaktan veya duruma göre okulda yapmak koşuluyla ek derslerini alabileceklerdir.

Soru 8: Btr ve okul psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerin durumu nasıl olacaktır?

Cevap: Uzaktan eğitim sürecinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla okul yönetimleri tarafından zümre öğretmenleri ve okul psikolojik danışmanı ve rehber öğretmen rehberlik servisinde görevli öğretmenlerle birlikte yapılacak akademik ve kariyer planlama doğrultusunda öğretmenler haftada en az 1 (bir) gün okula gelerek değerlendirme yapacak ve sınıf defterlerini işleyecektir.

Bu madde kapsamında Rehber Öğretmenler de en az bir gün ve okul yönetiminin gerek duyduğu süreler ve farklı günlerde okulda görevlerinin başında olmakla birlikte, okul yönetiminin belirlediği planlama ile de uzaktan çalışma yapabileceklerdir.

Btr'ler, EBA destek noktalarında ihtiyaç duyulduğu sürelerde görevlerinin başında olacaklardır.

Soru 9: Uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlerden" Canlı Ders Takip Formu" istenecek mi?

Cevap: Öğretmenlerin sınıf defterlerini doldurmaları yeterli olacaktır. Kaynakça:http://alirizabuyuker.meb.k12.tr /içerikler/uzaktan-egitim-sureci-ile-ilgili-sik-sorulan-sorular-ve-cevaplari_10285925.html

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yazarın Diğer Yazıları