İlhami Şahin

İlhami Şahin

Yazarın Tüm Yazıları >

Uzaktan eğitimin detayları ve 8 soru

A+A-

Soru 1: Uzaktan eğitim hangi okullarda ve ne kadar süre ile olacak?

Cevap: Resmî ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarında 20 Kasım 2020 – 04 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim olacak.

Soru 2: Uzaktan eğitimler nasıl yapılacak?

Cevap: Resmî ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumlarında etkinlikler; ilkokullarda, ortaokullarda ve ortaöğretim kurumlarında tüm dersler canlı sınıf uygulamaları, TRT EBA TV, EBA portal ve açık kaynaklı diğer güvenilir platformlar üzerinden uzaktan eğitim yoluyla işlenecektir.

Soru 3: Tüm kademelerde dersler neye göre yapılacaktır?

Cevap: İlkokul ve ortaokullarda Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 12.09.2018 tarihli ve 123 sayılı Kurul Kararı eki İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesine göre yapılacaktır.

İmam hatip ortaokullarında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 19.02.2018 tarihli ve 55 sayılı Kurul Kararı eki İmam Hatip Ortaokulu Haftalık Ders Çizelgesine göre yapılacaktır.

Ortaöğretim kurumlarının tamamında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 19.02.2018 tarihli ve 56 sayılı Kurul Kararı eki Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgelerine göre yapılacaktır.

Soru 4: Destekleme ve Yetiştirme Kursları yapılacak mı?

Cevap: Belirtilen tarihler arasında resmî/özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında gerçekleştirilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kurslarına 04 Ocak 2020 tarihine kadar yapılmayacaktır.

Soru 5: Pansiyonlarda barınma hizmeti verilecek midir?

Cevap: Pansiyonlarda barınma hizmeti verilmeyecektir.

Soru 6: İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) yapılacak mıdır?

Cevap: İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) yüz yüze eğitim başlayana kadar yapılmayacak olup bu süre içerisinde okullara gönderilmiş olan “Öğrenci Belirleme Aracı (ÖBA)” ve “Öğretmen Yönergeleri Formu (ÖYF)” daha sonra kullanılmak üzere muhafaza edilecektir.

Soru 7: Süreç içerisinde hastalık, izin ve benzeri nedenlerle canlı ders uygulaması yapamayan öğretmenler için nasıl bir uygulama yapılacaktır?

Cevap: Süreç içerisinde hastalık, izin ve benzeri nedenlerle canlı ders uygulaması yapamayan öğretmenlerin yerine öğretmen görevlendirmesi yapılacaktır.

Soru 8: Süreç içerisinde öğretmenler okula gelecek mi?

Cevap: Uzaktan eğitim sürecinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla okul yönetimleri tarafından zümre öğretmenleri ve rehberlik servisinde görevli okul psikolojik danışman ve rehber öğretmen ile birlikte yapılacak planlama doğrultusunda öğretmenler haftada en az 1 (bir) gün okula gelerek öğrencilerin akademik ve kariyer gelişimi hakkında değerlendirme yapacak ve sınıf defterlerini işleyecektir. Öğretmenler uzaktan eğitimi sürdürmek için okulda bulunan bilgisayar ve kamera gibi araçlardan yararlanabilecektir. Okul yönetimleri planlamaları zümrelere göre yapması gerekmektedir.

Örnek : Bir ilkokulda 1. sınıf zümreleri pazartesi, 2 sınıf zümreleri Salı, 3. sınıf zümreleri Çarşamba, 4. sınıf zümreleri Perşembe ve okul öncesi zümreleri Cuma olarak planlanabilir. Ortaokul ve liselerde ise bir kaç branş zümreleri pazartesi gibi planlama yapılabilir.

Kaynakça: http://alirizabuyuker.meb.k12.tr/icerikler/ uzaktan-egitim-sureci-ile-ilgili-sik-sorulan-sorular-ve-cevaplari_10285925.html

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Yazarın Diğer Yazıları