Sefer Aşır Eraslan

Sefer Aşır Eraslan

Yanan orman değil insanlığımız

Yanan orman değil insanlığımız

Yangın Manavgat’ta başladı. Ormanın en kalitesinin olduğu mekan. Bir arkadaş anlatıyordu. Rahmetli Turgut Özal döneminde Manavgat Çayı İsrail’e satılmıştı. Onlar da ırmağın her iki yakasında kalan kara kısmının 50 metreye kadar bölümüne tel örgü çekip her iki yakaya da koyun kuzu dahi yaklaşamaz edeceğini açıklayınca gelen tepkilerden dolayı iptal edilmişti. Yangının buradan başlaması seksenlerin sonundaki bu korkunç olayı hatırlattı. Lakin bir arkadaştan TV’de Ramazan beyden işittiğim geleceğin soğuk savaş planlarının içerisinde en başta yangın komplolarının olduğunu işitince az da olsa rahatladım.

Ağaçlar yandı. Bazılarına göre görsel güzellik yeşil yok oldu. Oysa daha önemlisi içindeki canlılar da yandı.  Hayvanlar yok oldu. Yaban keçilerinin canhıraş kaçışları ne kadar ibretlik bir görüntüydü. Bu canlara kıyan ister AB, isterse de ABD casusu uşağı ne olursa olsun hayvandan da aşağı birer mahlukturlar. Elbette buraları yapılaşmaya, turizme açacak olanlar da hayvandan da aşağı, ondan farkı olmayan aşağılık mahluklardır. Ormanlarımızı yakan yabani hayvanların barınma yerlerini ateşe verenlerin ocağına ateş düşer elbette. O hayvanların yanışının karşılığı mutlaka olacaktır.

Bu olaya da bile birlik beraberlik yaşanmadı. Herkes kendi anlayışına göre çareler gösterdi. Ortada kesin olan bir durum vardı o da yanan bölge insanın varlığı ve ormanlarımızın yok olduğudur. Bölge halkının çaresiz ve teslimiyetçi tavırları acziyetin ifadesiydi. Onlar kimseyi suçlamadılar. Sosyal medyada bir eski tüfek TKP’linin içindeki zehri açığa vurup kışkırtıcı bölücü tavrını yorumlarında gösterdi kınıyoruz elbette.

Baş sağlığı can sağlığı diliyorum Türkiye’me! Geçmiş olsun. Eksikliklerimizi herhalde tespit edilmiştir.Bunların da kısa sürede giderilmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sefer Aşır Eraslan Arşivi