Bu besin antioksidan kaynağı!

C vitamini açısından zengin olan beyaz lahana, bağışıklık ve sindirim sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor.

Bu besin antioksidan kaynağı!
Yayınlanma:

Beyaz lahanın insan sağlığa pek çok faydası vardır. anadolugazete.com.tr okuyucuları için beyaz lahananın faydalarını araştırdık. İşte detaylar...

YÜKSEK LİF İÇERİĞİ

Beyaz lahana, sindirim sağlığını destekleyen lif açısından zengindir. Lif, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar, kabızlık riskini azaltır ve sindirim sistemi sağlığını korur.

C VİTAMİNİ KAYNAĞI

Beyaz lahana, C vitamini bakımından zengindir. C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücudu korur, cilt sağlığını destekler ve antioksidan özellikleri sayesinde hücre hasarını önler.

ANTİOKSİDAN İÇERİĞİ

Beyaz lahana, antioksidanlar açısından zengin bir besindir. Antioksidanlar, serbest radikallerin neden olduğu hücresel hasarı azaltarak kanser, kalp hastalıkları ve yaşlanma gibi durumların riskini azaltabilir.

DÜŞÜK KALORİLİ

Beyaz lahana, düşük kalori içeriği ile kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Sağlıklı bir diyetin parçası olarak tüketildiğinde tokluk hissini artırır ve kilo vermeye yardımcı olabilir.

KANSERİ ÖNLEYİCİ

Beyaz lahanın içerdiği fitokimyasalların, özellikle izotiyosiyanatların kanser riskini azaltabileceği düşünülmektedir. Özellikle kolon kanseri riskini azaltmada etkili olabilir.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRME

Beyaz lahana, içeriğinde bulunan lifler ve antioksidanlar sayesinde kolesterol seviyelerini düşürebilir ve kalp sağlığını destekleyebilir.

Beyaz lahanın bu faydalarından yararlanmak için çiğ olarak salatalarda, çorbalarda veya yemeklerin yanında tüketilebilir. Ayrıca fermente edilmiş lahana turşusu da sindirim sağlığını destekleyen probiyotikler içerebilir. Ancak, bazı kişilerde gaz ve sindirim rahatsızlıklarına neden olabileceğinden, tüketim miktarına dikkat etmek gerekiyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.