Bu ot şifa kaynağı! Akciğerleri temizliyor, kemikleri güçlendiriyor!

K ve C vitaminleri açısından zengin olan tere, hem bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor hem de kansızlığa iyi geldiği biliniyor.

Bu ot şifa kaynağı! Akciğerleri temizliyor, kemikleri güçlendiriyor!
Yayınlanma:

Tere, turpgiller familyasından, yaprakları salata olarak yenen baharatlı bir bitki türüdür. İnce yaprakları pişince acılaştığı için çiğ yemek gerekir. Anadolu'da bolca yetişir. Anavatanı ise Asya'dır. Sofralarımızdan eksik olmayan terenin faydaları nelerdir? İşte bu sorunun cevabı haberimizde...

Yüksek demir içeriği nedeniyle kansızlığa karşı iyi geldiği bilinen terenin, başta astım, bronşit, öksürük, C vitamini eksikliği, kabızlık ve bağışıklık sistemini güçlendirme gibi bir dizi faydası bulunuyor.

Terenin sağladığı diğer en önemli faydalardan biri akciğerlerin temizlenmesine yardımcı oluyor. Kaynar suya eklenen 15 adet tere ile hazırlanan kür özellikle sigara içenler için tavsiye ediliyor. Çünkü tere ile hazırlanan kürün akciğerlerin temizlenmesine katkı sağladığı biliniyor. Ayrıca, vücuttaki sağlıklı hücre sayısını artırarak kanser riskini azaltma potansiyeline sahip.

Bahçe teresi, K vitamini açısından zengin bir kaynak olarak biliniyor. Bu sayede, kemik oluşumu, parçalanması ve emilimi konusunda önemli bir rol oynuyor. Tere, kemiklerin ihtiyaç duyduğu K vitamini miktarını karşılayarak kemik sağlığına olumlu etkileri bulunuyor.

Terenin bir diğer önemli faydası ise bağışıklık sistemini güçlenmesine yardımcı oluyor. İçeriğindeki C vitamini açısından zengin olması nedeniyle, vücuttaki iltihaplanma seviyesini düşürüyor.

Doğada bulunan her bitkinin faydası olduğu gibi zararı da olabilir. Bu nedenle tere tüketirken bir sağlık danışmanızda fayda bulunuyor.

terenin yüksek C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmesi beklenir.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.