Can Atalay kimdir? TİP adayı Can Atalay kimdir?

Can Atalay gündemde yer alan isimlerden biridir. Can Atalay hakkında detaylarda merak edilen konular arasında yer alıyor. Kimdir Can Atalay?

Can Atalay kimdir? TİP adayı Can Atalay kimdir?
Yayınlanma:

Can Atalay, gazeteci Ahmet Şık'ın avukatlığını yaptı ve Sosyal Haklar Derneği'nin yönetim kurulunda yer aldı. Birçok önemli davada avukatlık yaptı, bunlardan bazıları Soma Faciası, Ermek maden kazası, Adana öğrenci yurdu yangını, Çorlu tren kazası ve Hendek havai fişek fabrikası patlamasıdır. Ayrıca Validebağ Korusu'ndaki yapılaşma ile mücadele eden Validebağ gönüllülerini savundu ve Emek Sineması'nın yıkılmasına karşı düzenlenen kampanyanın örgütleyicileri arasında yer aldı. Taksim Dayanışması'nın avukatlığını yaptı ve Gezi Davası'nda sanık olarak gözaltına alındı, ancak davada beraat etti. Ancak, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamasıyla yargılandığı davanın 25 Nisan 2022'de Silivri Kampüsündeki İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

CAN ATALAY HANGİ PARTİDEN ADAY

Türkiye İşçi Partisi, Hatay milletvekilliği birinci sıra adayıdır.

cem-atalay1111.jpg

CAN ATALAY KİTABI

"Gezi'yi Soldan Kavramak 18 Brumaire'den Taksim Direnişi'ne" kitabı, yazar ve avukat Can Atalay tarafından yazılmıştır. Bu aynı zamanda Can Atalay'ın son kitabıdır.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.