Canan Karatay uyardı: “24 saatte bir beslenin! Aç kalarak vücudunuzu temizleyin”

Ünlü Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenmenin önemini vurguladı. Karatay, "Sağlıklı beslenme, sadece kilo vermek için değil, genel sağlık için de önemlidir." dedi.

Canan Karatay uyardı: “24 saatte bir beslenin! Aç kalarak vücudunuzu temizleyin”
Yayınlanma:

TEK ÖĞÜN BESLENME VE AÇLIĞIN FAYDALARI

Açıklamalarıyla sık sık gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay, yine çok konuşulacak bir öneride bulundu. Karatay, bir TV programında yaptığı açıklamayla aç kalmak konusunda önemli bir iddiada bulundu.

Karatay, İbn-i Sina'nın da söylediği gibi, insan vücudunun 24 saatte bir kere yemeğe yeterli olduğunu ve doğalının bu olduğunu söyledi. Canan Karatay, günümüzde yaygın olan üç öğün ve ara öğün beslenme sisteminin endüstrinin bir ürünü olduğunu ve insan vücuduna doğal olmayan besinler soktuğunu savundu.

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Karatay, açlığın su içmek şartıyla faydalı olduğunu ve şişman hastalarına iki gün bir şey yememelerini tavsiye ettiğini de sözlerine ekledi. Susuz ve tuzsuz kalmanın tehlikeli olduğuna dikkat çeken Karatay, aç kalmanın vücudu yenilediğini ileri sürdü.

canankaratay.jpg

ÇOCUKLARA SAĞLIKLI BESLENME ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK

Canan Karatay, çocukların ne yediğiyle doğrudan ilişkili olduğunu ve onlara sağlıklı besinler sunmanın önemini vurguladı.

Çocukların sağlıksız beslenmesinin psikoloji üzerinde de olumsuz etkilerinin olduğunu ve bu durumun beyin ve bağırsaklara zarar verdiğini söyleyen Karatay, ebeveynlere çağrıda bulundu: “Anneler ve babaların çocuklara bu paket ürünleri sunmamaları lazım! Bizler çocuklarımıza öyle yaptık. Evinize soktuğunuz bu ürünleri çocuklar gördükten sonra vermeme şansınız yok. Paket ürünler kullanarak vücudumuza zehir alıyoruz. Bunlardan kaçınmak çok önemlidir.”

SAĞLIKLI BESLENMENİN FAYDALARI

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenmenin kilo vermeyi, hastalıklardan korunmayı ve genel sağlığı iyileştirmeyi sağladığını belirtti. Karatay, sağlıklı beslenmenin temel kurallarını da şöyle sıraladı:

  • Bol bol sebze ve meyve tüketmek
  • Tam tahıllı ürünler tercih etmek
  • Zeytinyağı ve tereyağı gibi sağlıklı yağlar kullanmak
  • Şekerli ve işlenmiş gıdalardan uzak durmak
  • Yeterli protein almak
  • Düzenli egzersiz yapmak...

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.