Diyetisyen Ebrar Serim Duyar’dan pratik ve sağlıklı beslenme tavsiyeleri

İyi beslenmek herkesin hakkıdır ve pratik beslenme, yoğun hayat temposunda bile sağlıklı bir yaşamı mümkün kılar. Diyetisyen Ebrar Serim Duyar, pratik beslenme hakkında önemli ipuçları verdi.

Diyetisyen Ebrar Serim Duyar’dan pratik ve sağlıklı beslenme tavsiyeleri
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Günümüzün hızlı tempolu yaşamında sağlıklı beslenmek, birçok kişi için zorlu bir görev gibi görünebilir ancak Diyetisyen Ebrar Serim Duyar, pratik beslenme ile sağlıklı bir yaşamın mümkün olduğunu vurguladı. Duyar, günlük yaşantımızın içinde uygulayabileceğimiz basit ancak etkili beslenme alışkanlıklarının, uzun vadede büyük faydalar sağlayabileceğini belirtti.

Pratik beslenme ile ilgili olarak önemli açıklama yapan Duyar, dengeli bir diyetin yanı sıra porsiyon kontrolünün, doğru gıda seçiminin ve düzenli olarak su içmenin önemini vurguladı. Diyetisyen Duyar, bu yaklaşım, herkesin sağlıklı beslenme alışkanlıklarını günlük yaşamına entegre etmesine olanak tanıdığını dile getirdi.

ALIŞKANLIKLARINIZI NASIL DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ?

Alışkanlıkların değiştirilmesinin kolay olmadığının söyleyen Diyetisyen Ebrar Serim Duyar, Alışkanlıkları değiştirmek kolay bir süreç değildir. Bunu en başından kabul etmemiz gerekiyor. Bu süreci başarıyla atlatmanın en önemli iki unsuru sabır ve farkındalıktır.” ifadelerini kullandı.

Pratik beslenme konusunda günlük yaşamda hangi zorluklarla karşılaşıyoruz?

"Hem sağlıklı hem de pratik bir şekilde beslenebiliriz. Diyet demek kısıtlanmış bir liste demek değildir. Sizin günlük yaşantınızı olumsuz etkileyip karşınıza herhangi bir zorluk çıkarmaz. Aksinize hayatınızı kolaylaştırır."

Hızlı tempolu bir yaşam tarzında sağlıklı beslenmeyi nasıl sağlayabiliriz?

"Hızlı bir hayata sağlıklı başlayabilmemiz için öğünlerimizi özellikle kahvaltı öğününü atlamamalıyız. Kahvaltımızda mutlaka 1 yumurta bulunmalı. Günlük beslenmemizde her öğün protein, karbonhidrat, yağ, vitaminler ve mineralleri içeren dengeli bir beslenme tabağı oluşturmalıyız.

Tempolu yaşam içerisinde bize bol bol enerji gerekir bu yüzden de kendimizi aç bırakmadan 2-3 saatte bir beslenmeliyiz. Ana öğünlerimizde mutlaka bir karbonhidrat kaynağı bulundurmalıyız. Karbonhidrat kaynağı demek enerji ve uzun süre tokluk demektir. Bu enerji kaynağımız esmer ekmek, çorba ya da pilav olabilir. Tercih hakkını size bırakıyorum.

Yaz demek meyve demek. Hızlı iş hayatında bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için 1-2 porsiyon meyve tüketmeliyiz. Gün içerisinde konsantrasyonumuzu tam sağlayabilmemiz için bol bol su içmeyi ihmal etmeyelim."

Hazır gıdalarla sağlıklı beslenme dengesini nasıl koruyabiliriz?

"Öncelikle biz diyetisyenlerin beslenme ve diyet anlayışı sizlere sürdürülebilir sağlıklı beslenme yaşam tarzını benimsetmek. Bu sürdürülebilir sağlıklı beslenme yaşam tarzı adı üstünde sürdürülebilir olduğu için sizin bir gün yapmış olduğunuz kaçamak ile bozulabilecek bir şey değildir. İş hayatınızın yoğunluğundan dolayı evet belki o öğlen dışardan döner yemek zorunda kalmış olabilirsiniz ama problem değil akşam yemeğinizde salata tüketerek hemen telafi edebilirsiniz. Size tavsiyem en azından haftanın 3-4 günü evden yemek götürerek dışarda yeme alışkanlığınızı kontrol etmek olacaktır."

YARIN:

Sağlıklı ve pratik öğünler nelerdir?

Yoğun çalışma saatleri olan biri için dengeli bir öğle yemeği hazırlamanın ipuçları nelerdir?

Çocukları olan aileler için pratik ve besleyici yemek hazırlama önerileriniz nelerdir?

Hızlıca hazırlanabilecek sağlıklı kahvaltı seçenekleri hangileridir?

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.